We leven in een doorgeslagen maatschappij. Een maatschappij waarin vooral de mannelijke energie overheerst.

Pushen, doorgaan, wilskracht. Niet zeuren. Logisch nadenken. Plannen maken en een heel gericht actieplan om daar te komen. Voelt het niet goed? Daar is geen boodschap aan. Wat zegt het verstand, de ratio, de mind? Oplossingsgericht en een tikkie hard.

Dat is waar we nu in leven maar waarin steeds meer een verschuiving plaats vindt. En wat mij betreft: gelukkig maar

Laat ik vooropstellen dat er niks mis is met mannelijke energie. Sterker nog, het is ook gewoon nodig. Want je kunt je intuïtieve gaves gebruiken zoveel als je wilt, maar zonder actie krijg je geen resultaat.

Waar het wel om gaat, is het herstellen van de balans.

Vrouwen zijn lange tijd onderdrukt. De vroegere heksenvervolgen was eigenlijk gewoon vrouwenvervolging. Want was je als vrouw heel knap was, kennis had van kruiden, je hart op de tong had en te slim was, dan moest je wel een heks zijn.

Ik geloof zelfs dat, als de vrouwelijke energie toentertijd niet onderdrukt was, dat de hulpverlening er heel anders had uitgezien. Dan had de alternatieve geneeswijze zoals wij die nu kennen de reguliere manier geweest.

De meest normale dingen zijn onderdrukt en er is een taboe van gemaakt. Denk aan seks en dan vooral het vrouwelijke genot. Het vrouwelijk lichaam doet er nauwelijks toe. De piem*l van de man, daar wat weten we alles van. De vrouw is natuurlijk alleen geschikt om te baren, dus waarom zouden we ons daar verder op focussen 😉 Maar ook het geven van borstvoeding is zo’n taboe. Dat moet allemaal verstopt en verborgen worden. Terwijl er letterlijk niks natuurlijker is dan dat.

Als jij dit leest, denk ik wel dat je je in het volgende herkent:

  • Je bent intuïtief
  • Je voelt aan dat er meer is in het leven. Misschien weet je al wat, misschien nog niet, maar het gevoel is er sowieso
  • Je voelt je aangetrokken tot de natuur. Je komt daar tot rust en hebt misschien ook wel kennis van bepaalde planten, bomen en andere natuurlijke dingen
  • Als je bepaalde boeken leest, dan voel je ergens dat die kennis al in je zit. Het voelt niet als nieuw, al kan je rationeel niet verklaren hoe dat komt

Misschien heb je ook wel moeite met het huidige systeem. Misschien heb je al weleens een burn-out gehad, misschien zelfs meerdere. Hoe het nu gaat, klopt het niet voor je, maar ja, hoe moet het dan?

En ik snap je, het is ook even zoeken. Het is voor mij ook lang zoeken geweest en nog steeds. Na mijn burn-out voelde ik ook aan alles dat het anders moest, maar ik had geen idee hoe ik dat aan kon vliegen.

Het is een hele zoektocht die steeds meer vorm krijgt. Waarvan er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek vallen. Waarin ik aan alles voel dat het omarmen van die vrouwelijke energie niet alleen belangrijk is voor mij, maar voor het gros van de wereld en dus ook voor jou.

Hoe je dat meer in balans kan laten brengen, daar ga ik je nog veel meer over vertellen in latere blogs, via mijn mail en op mijn Instagram.

Voor nu wil ik je alvast een kleine tip meegeven die een groot effect gaat hebben, mits je het consistent toepast. En dat consistent toepassen, daar heb je ook af en toe wat mannelijk energie voor nodig. Zo zie je maar: er is niks mis met het een of ander, het is niet beter of slechter, het gaat om de balans.

En om die balans te herstellen, geef ik je de volgende tip: daal eens wat vaker uit je hoofd (mannelijk) naar je hart (vrouwelijk). Als ik dit zo zeg, wat is dan de eerste manier die bij jou opkomt om dat te doen?

Volg dat. Dat zijn namelijk je intuïtieve gaves, dat komt niet zomaar op, dat heeft een reden.

Mocht er niks bij je opkomen of vind je het lastig, dan deel ik hieronder een lijstje ter inspiratie met je. Kies van dat lijstje datgene waar jouw gevoel het meeste heen gaat en integreer dit in kleine stapjes in je leven.

  • Buiten zijn. Een wandeling maken, zitten, tuinieren, het maakt niet uit. Zorg wel dat je bewust je zintuigen gebruikt, dus geen podcast of muziek luisteren, geen telefoon in je handen. Alleen jij en de natuur.
  • Mediteren. Ik ga hier later nog een blog over schrijven, want er bestaan veel misvattingen over. Wat voor nu belangrijk is om te weten, dat het voldoende is dat je met je aandacht naar je hart gaat. En elke keer als je afgeleid wordt, ga je met je aandacht weer terug.
  • Creatief zijn. Tekenen, schilderen, kleien, haken, breien. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het gaat er niet om dat je iets moois moet maken, het gaat erom dat je ontspant. En ik wil je nu niet horen zeggen ‘ja maar dat kan ik niet’. Er bestaan namelijk ook kleurboeken voor volwassenen. Als jij dat boek kan kopen en (kleur)potloden vast kan houden, dan kan je dat dus doen.

Je leven kan zoveel relaxter worden als je je meer verbindt met wie jij in de kern bent. En als je daar vandaag wat extra mee aan de slag wilt, download dan onderstaande gids.

Vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde door te stoppen met pleasen