We zijn zo ver verwijderd van onze natuur, dat we de meest normale dingen als iets geks, vies of een taboe zijn gaan beschouwen.

Denk aan borstvoeding, seks en ongesteld zijn. Maar denk ook aan emoties die komen en gaan, dat rust net zo hard nodig is als ontspanning en dat loslaten essentieel is om te kunnen groeien.

Als je gaat kijken naar de oertijd, waren deze dingen nog heel normaal. We stonden toen veel dichterbij onze eigen natuur. We beseften nog veel meer dat we onderdeel zijn van de natuur.

Het is een cyclus, geen losstaande componenten. Het hele geheel is nodig om goed te kunnen functioneren.

Er is een hoop veranderd de afgelopen eeuwen. De wereld is sneller geworden. Er zijn meer machines gekomen. Er ontstonden steden in plaats van alleen maar leven op het platteland. En nu, anno 2022, hebben we natuurlijk social media. De plek waar je vooral je heerlijke plaatjes deelt waardoor iedereen denkt dat het allemaal alleen nog maar goed mag gaan. Waar schoonheidsidealen zo worden gepresenteerd dat ik godseblij ben dat ik niet als tiener hiermee te maken had.

Ik voel het steeds sterker, aan mijzelf en ook dat ik deze boodschap naar buiten mag brengen; het is tijd om terug te gaan naar onze eigen natuur. Het is tijd om terug te gaan naar onze natuurlijke staat van zijn. Het is tijd om je te herinneren wie je echt bent en alle wijsheid die al in je ligt verstopt, af te stoffen met een stofdoek.

Want weet je, je hoeft eigenlijk helemaal niks te worden. Je mag je alleen herinneren wie je echt bent. Wie jij in pure essentie bent.

Het pad van persoonlijke ontwikkeling is eigenlijk niet dat je nieuwe dingen leert, het is vooral dat je bepaalde dingen afleert. Overtuigingen vanuit de maatschappij. De ‘zo hoort het-regeltjes’. Angsten van je (voor)ouders, het schoolsysteem en anderen mensen in je omgeving die ze op jou hebben geplakt. En ik bedoel dit niet vanuit oordeel, iedereen heeft gedaan wat hij of zij dacht dat het beste was of wat er mogelijk was binnen diegene zijn positie.

Er is een juiste tijd voor iedereen. En het is voor mij overduidelijk de tijd voor het naar buiten brengen van de wijsheid van de natuur. Van wat spiritualiteit voor je kan betekenen.

Het is tijd om je stofdoek uit de kast te trekken. Om je te ontdoen van dat laagje stof. Om steeds dichterbij jezelf te komen.

Als we teruggaan naar de kern, wordt het leven zoveel relaxter. Ik heb dat aan de levende lijve ondervonden, want ook ik ben lange tijd ver verwijderd geweest van mijn eigen kern. Ook ik was een wandelend hoofd op pootjes. Ook ik was onbewust keihard aan het vechten tegen het natuurlijke ritme waar we niet onderuit komen.

Energie volgt namelijk altijd de makkelijkste weg. Wat van jou is, komt gemakkelijk bij je terug vanuit de juiste intentie. Wat niet van jou is, stroomt weer van je weg als je daarom vraagt.

Altijd vanuit je hoofd leven, zoals we dat in de westerse maatschappij leren, maakt je niet gelukkig. Jazeker, het kan je ver brengen. Ik zeg ook niet dat je hoofd alleen maar slecht is. Het gaat wel om de balans en die balans is ver te zoeken.

Dus tijd om die balans terug te brengen. Mannelijke energie vs vrouwelijke energie. Yin en yang. Hoofd en hart. We need it all to be balanced.

Voor nu laat ik het hierbij, ik ga namelijk in een volgende blog hier wat dieper op in. Je gaat hier meer over horen. Ik duik in de wereld van seks, van emoties, van hekserij. Ik wil je kennis laten maken met natuurwetten, ik wil je een hoop bewustwording meegeven en vooral ook laten zien dat het ook anders kan.

Dat die andere, natuurlijke, manier van leven, je veel meer oplevert. En nee, daarvoor hoef je niet alleen nog maar met blote voeten door het gras te lopen of zweverige praat te praten.

Het gaat namelijk juist ook over gegrond zijn, geaard. Om met beide voeten op de grond te staan. En als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik ook zo in het leven sta. Ik ben een heel nuchter en aards persoon, die graag bezig is met spiritualiteit en natuur. Dat is een proces geweest. Toen ik aan persoonlijke ontwikkeling begon, kwam dit mee.

Het gaat erom dat je je eigen weg hierin vindt. Dat je pakt wat bij je aansluit. Dat je onderzoekt wat je nieuwsgierig maakt. Dat je de oude wijsheid die allang in jou verscholen zit, naar boven laat komen om zo je leven makkelijker en relaxter te maken.

Ik weet namelijk allang dat jij dat kan en ik gun je van harte dat jij dat ook steeds meer gaat herinneren, omarmen en leven.