Je lijf en intuitie weten vaak heel goed wat er goed voor jou is, maar ja, je hoofd bemoeit zich er direct mee. Daarom in deze blog een gouden tip over hoe jij kan kiezen vanuit je intuitie zonder dat je hoofd zich ermee bemoeit

Ik leg het je stap voor stap uit en onderaan vind je een video waarin ik je laat zien hoe het er dan in de praktijk aan toe gaat.

Piekeren, twijfels en onzekerheden

In je hoofd zitten al je angsten, onzekerheden en twijfels. Als je je daar teveel door laat leiden, ga je een hoop kansen en mooie momenten missen in het leven. Van oudsher is onze intuïtie heel belangrijk. Sterker nog, het hielp ons vroeger overleven. In de westerse maatschappij hebben we afgeleerd daarnaar te luisteren. We moeten alles rationaliseren en het moet logisch zijn.

Iets niet doen omdat het niet goed voelt? Daar kom je niet zomaar mee weg. Of iets juist wel doen omdat je ernaartoe getrokken wordt zonder aanwijsbare reden? Dat is allemaal maar vaag volgens velen.

Leer te vertrouwen op je intuitie

Dat is zonde, want juist je intuïtie en je lijf hebben je een heleboel te vertellen. Daarom deel ik vandaag een oefening met je waarmee je je hoofd uitschakelt en dus kiest vanuit je onderbuikgevoel.

Wat heb je nodig?

  • Een ruimte waar je niet gestoord kan worden
  • Lege a4tjes en een pen

Begin vanuit rust

Mediteer even, maak een wandeling of schrijf van je af. Zorg dat er rust ontstaat en dat je dit dus niet vanuit chaos gaat doen.

Maak contact met je lijf

Zorg dat je in je lichaam zakt. Doe bijvoorbeeld een bodyscan. Ga rustig zitten, adem een paar keer diep in en uit en ga met je aandacht je lichaam langs. Hoe voelt het? Geen oordeel, alleen maar voelen.

Dit is een belangrijke stap omdat je immers met je lijf gaat werken.

Schrijf je keuzes op

Als je hier net mee begint, raad ik je aan om met 2 keuzes te beginnen en oefen ook eens met dingen die niet gelijk leven veranderd zijn. Bijvoorbeeld wat je wilt eten vanavond. Andijvie of zuurkool. Pizza of groente.

Als je er wat meer vertrouwd mee bent, kan je dit natuurlijk gaan uitbreiden. Je kan op deze manier in principe al je keuzes maken. Welke baan je wilt, of je wel of niet uit moet gaan of welke nieuwe telefoon het beste voor jou is. Je kan dan ook met meerdere opties oefenen. Maar nogmaals: begin met 2 en met iets makkelijks.

Leg ze neer en voel

Hussel je blaadjes zodat je niet meer weet welke welke is. Zo schakel je namelijk je hoofd uit. Houd vervolgens 1 blaadje vast en voel waar je die mag neerleggen in de ruimte. Ga erop staan en voel hoe het voelt in je lichaam. Doe dit ook met het andere blaadje.

Kies de beste optie

Kies vervolgens de optie die dus het beste voelde, ook al begrijpt je hoofd daar helemaal niks van. Dit is nog wel een kunst, want je hoofd gaat zeker meedoen. Probeer echter wel echt die keuze te volgen die eruit kwam, anders geef je namelijk het signaal af dat je je intuïtie niet serieus neemt. Je zult ook later ontdekken waarom het juist die keuze moest worden. Ook al vind je hoofd het nu niet logisch, vaak wordt het wel logisch als je het maar volgt.

Wat kan je voelen? En wat als je niks voelt?

Dat is per persoon verschillend en jij moet je eigen manier ontdekken. Het kan heel subtiel zijn. Het kan ook zo zijn dat je hoofd nog teveel meedoet omdat je jezelf misschien druk op legt. Geen probleem, je bent aan het oefenen en leren, dus geef jezelf tijd.

Ik voel het vaak in mijn onderbuik of dat ik ineens heel wankel sta. Of ik voel juist dat ik helemaal rechtop ga staan en vol zelfvertrouwen zit. Of ik voel dat mijn schouders helemaal verkrampen en dat ik daar het liefste weg wil. Elke keer is het anders en iedereen is hierin ook anders. Je ontdekt dit alleen door te spelen en te experimenteren.

Ik ben heel benieuwd of jij hier gebruik van gaat maken en wat het je oplevert. In ieder geval heel veel plezier en succes ermee. Je mag mij natuurlijk altijd een berichtje doen om je ervaring te delen of een vraag te stellen.

Vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde door te stoppen met pleasen