Leef je leven als generator

Maak je leven makkelijker door te leven volgens je human design.

Sinds kort heb ik Human Design ontdekt and I love it. Ik wil je er daarom graag iets over vertellen, maar wel met een kleine kanttekening. Ik richt mij alleen op de generators. Dat ben ik namelijk zelf dus hier heb ik mij in verdiept.

Ik ga een paar dingen met je doornemen, onder andere:

Hoe weet je eigenlijk dat je een generator bent
Hoe kies je het beste als generator?
Hoe weet je dat je iets aan het doen bent wat niet bij je past?

Wil jij hier dus meer over leren, lees dan vooral verder.

Wat is human design?

In het kort: Human design gaat uit van de kerngedachte dat bepaalde dingen al vanaf je geboorte vastliggen. Direct een kleine disclaimer daarover: je leeft op de planeet van de vrije wil. Dat betekent dat jij altijd eigen keuzes hebt en maakt.

Op basis van je geboortedatum, plaats en tijd berekent human design een soort samenvatting van je karakter, je doel in het leven, interesses en je manier van werken. Als je dit van jezelf weet, word het ineens veel makkelijker om bijvoorbeeld keuzes te maken. Het is nog relatief nieuw (het werd in de jaren 80 ontwikkeld) en is een combinatie van esoterie en wetenschap. Denk aan de kabbala, astrologie en de I Tjing. En dus ook astronomie, kwantummechanica en genetica.

Verdere uitleg laat ik achterwege want heel eerlijk, dat is niet het belangrijkste. Ik sta namelijk te springen om je meer te vertellen over generator zijn want wat heeft dat mijn ogen geopend. Op magische wijze (you gotta love synchronicity) trek ik in mijn praktijk ook generators aan. Ik vind het super leuk om hun meer te leren hierover en dus ook aan jou.

Hoe weet je of je een generator bent?

Dat doe je door je chart te bekijken. Dat kan door HIER te klikken. Oh alvast belangrijk: schrik niet van wat je te zien krijgt, het kan nogal overweldigend zijn maar ik ga je in de belangrijkste dingen meenemen. Gedaan? Lees dan verder.

Er zijn voor nu 5 dingen belangrijk

Je type. Generators, blijf hangen. De rest mag dit gaan skippen, tenzij je meer wilt leren over generators
Je strategy
Je inner authority
Je signature
Je not-self-theme

De rest is voor nu even niet belangrijk. Al die getalletjes, lijntjes, cijfertjes, gekleurde vakjes. Laat het los voor nu. Geloof mij, je gaat genoeg hebben aan de informatie die nu op je afkomt.

Je type – Generator

Je type zegt iets over je energieveld. Wanneer je de strategie (komt zo) volgt die bij jouw energieveld past, ondervind je minder weerstand. Je voelt je vrijer, gelukkiger en lichter.

Als generator behoor jij tot ongeveer 70% van de wereldbevolking. 

Jouw energie is in principe heel constant en gaat ook lang mee. Jij bent hier om het werk uit te voeren. Belangrijk is wel dat je je energie goed benut. Maar hoe weet je nou of je je energie goed benut? Dat doe je door middel van je strategie.

Je strategie.

Jouw strategie is ‘to respond‘, reageren dus.

Wat houdt ‘to respond’ in? Dat betekent dat je dus reageert op iets wat voorbijkomt. Of het nu een gesprek is, een flyer, een reclame of wat dan ook, jij reageert daarop. Dat betekent dat jij nooit iets volledig vanuit je eigen hoofd kan verzinnen. Of nou ja, het kan wel. De kans is alleen groot dat het uiteindelijk toch niet afloopt zoals jij zou willen (been there, done that)

sacrale centrum human design

Vertrouw je onderbuikgevoel

Oké, leuk. Er komt iets voorbij en jij reageert. Hoe reageer je dan? Vanuit je sacrale centrum. Toch even naar die hokjes op je chart dus. Zie je dat tweede vierkantje van onder? Dat is je sacrale centrum. Bij generators is die altijd ingekleurd en dus gesloten. Dat betekent dat jouw energie constant is.

Het betekent zelfs dat jij dit centrum mag gebruiken, want dit vertelt je precies waar jij wel of niet op mag reageren. Het ligt net iets onder je navel, in je onderbuik. Je voelt daar een duidelijke (en razendsnelle) ja of nee, vaak in de vorm van een geluidje. Een ‘uhuh’ voor nee, en een ‘aaaahhh’ voor ja. En is het eerder een ‘hmmmmm’ van twijfel? Kies dan vooral nog even niet.

tip voor generators

Tip voor generators

Jij kan helemaal niks met open vragen. ‘Wat zullen we eten?’ dat vind je lastig. Als iemand aan je vraagt ‘Wil je pizza?’ voel jij razendsnel JA of NEE. Ga hier eens mee spelen. Met bijvoorbeeld eten, een vakantieland of welke kleren je vandaag aan wilt.

Je autoriteit

Je hebt een sacrale of emotionele autoriteit.

  • Sacrale autoriteit: Dat onderbuikgevoel. Als je dat voelt, handel daar dan naar. 
  • Emotionele autoriteit: Je hebt de tijd nodig om helderheid en duidelijkheid te krijgen. Let op: niet vanuit je hoofd, nog steeds vanuit je sacraal. Jij kan er letterlijk het beste een nachtje over slapen. Je dient een hele emotionele cyclus af te wachten. Ik leg het je uit.

Stel je bent met iemand in een heel leuk gesprek en die oppert het idee om samen naar Disneyland te gaan. ‘Jaaaaaaaaaa’ roept je sacraal. Beslis echter nog niet direct en zeg tegen diegene dat je er later op terugkomt. Voor jou met je emotionele autoriteit is het namelijk belangrijk om te voelen hoe het ook op andere momenten voelt: als je niet meer met die persoon bent, als je het er in de avond met je partner over hebt, als je ’s ochtends wakker wordt en als je in de middag op je werk zit. Voel je tijdens al die momenten nog steeds een sacrale ja, doe het dan.

Je sacraal is razendsnel, je brein is dat echter ook. Ik durf er donder op te zeggen dat het volgende ooit gaat gebeuren: jij voelt in je sacraal een overduidelijke já en toch heb je allemaal bezwaren waarom je het niet zou moeten doen. Overtuigingen over jezelf, dat je het niet kan, dat het niet voor jou is weggelegd of wat anderen daar wel niet van zouden moeten vinden. Wil je dus optimaal gebruik maken van je generator kracht, werk dan aan deze overtuigingen.

Je signature en not-self-theme

Hoe weet je nou of je op de juiste weg bent en wanneer niet?

Als jij op de juiste weg zit en in lijn bent met je design dan ervaar je ‘satisfaction’, tevredenheid. Je kent het wel, die dagen dat je enorm hard hebt gewerkt, dat de tijd voorbij is gevlogen en dat je daarna thuis op de bank ploft. Moe en voldaan. Je kijkt tevreden terug op je dag.

Je kent vast ook die dagen dat het helemaal niet gaat. Dat je je moe, chagrijnig en gefrustreerd voelt en wel met je laptop zou willen gooien. Dat is precies je teken dat je niet in lijn bent met je design. Frustratie en alles op de lijn daarvan (dus van ‘meh, gadver, ik heb geen zin tot ik ga zo met iets gooien’) is een signaal voor jou. Ofwel om je innerlijke werk te doen, ofwel om te stoppen met dat wat je aan het doen bent.

Voel je frustratie? Focus je dan op plezier, joy. Ga volgen waar je sacraal een ja op zegt. Kom uit je frustratie en krijg jezelf weer op je eigen pad. Plezier is echt belangrijk voor jou en dus zorg dus dat je hier tijd voor maakt.

Heel eerlijk? Dit was voor mij echt een hele grote eyeopener en sinds ik dit weet ben ik hiermee gaan experimenteren. Ik ben nu een paar maanden verder en merk echt al een groot verschil in energie. Het is verbazingwekkend hoeveel ik voor elkaar krijg door juist naar dit te luisteren. En ja, ook mijn hoofd vond er van alles van. ‘Dat kan toch niet zomaar, zo werkt het toch niet, zo makkelijk kan het toch niet zijn?’ Guess what: zo werkt het dus wel.

Ik heb geprobeerd om iets groots zoals human design hier wat kleiner voor je te maken. Om datgene met je te delen waar ik en mijn deelnemers al heel veel aan hebben. Ondanks dat er nog veel meer is, is dit echt al een hele goede basis die je niet zo onder de knie hebt. Niet omdat ik niet in je geloof, maar simpelweg omdat dit niet is hoe we zijn opgevoed.

Want iets kiezen omdat je onderbuik het zegt zonder goede reden? Of vandaag ergens dolenthousiast over zijn en er morgen helemaal geen zin meer in hebben? Of duizend interesses en (kortdurende) hobby’s hebben en niks afmaken? Ja dat kan allemaal niet. Het moet logisch zijn en je moet ook niet zo wispelturig zijn.

Zoals ik al zei, komen er geheid overtuigingen bij kijken. Ook de angst voor wat anderen vinden speelt voor vele een rol. Dat is niet erg, die heeft ieder mens (ja, ik dus ook) en die kan je zeker veranderen. Mocht je willen leren hoe jij jouw generator kracht in je eigen leven kan gebruiken, neem dan contact op.

PS: Ik als generator heb dus talloze hobby’s en vooral heel veel dingen die ik niet afmaak omdat ik na drie keer mijn interesse weer verlies.

Ik krijg heel veel energie als ik ergens enthousiast van wordt. Daartegenover staat dat ik echt leeg loop als ik dingen doe die alleen maar ‘moeten’. Ik voel me gefrustreerd als iets niet goed of snel genoeg gaat.

Iedereen heeft het altijd over mijn aanstekelijke energie en dat klopt, mits ik dus doe waar ik blij van wordt.

Ik reageer fysiek op het leven. Ik heb een happy dance, praat veel met mijn handen en hoofd (ja/nee knikken).

Ik heb een heel sterk onderbuikgevoel

Herken je dit?

Vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde door te stoppen met pleasen