geboortepatronen inzicht in gedrag

Je geboorteverhaal

Het magische middel waarbij je achter gedragspatronen en overtuigingen komt waar je met je bewuste brein nooit over na kan denken, maar wat wel ligt opgeslagen in je lijf en brein. 

Gratis e-book

Ondanks dat er al meer dan 35 jaar wetenschappelijk onderzoek naar dit onderwerp wordt gedaan, is het voor veel mensen nog een beetje hocus-pocus of zelfs zweverig.

Daarom heb ik een e-book ontwikkeld. Met die e-book krijg jij inzicht in drie geboortepatronen. Ik vertel je wat ze doen en hoe dit dan komt.

gedragsverandering, leren omgaan met stress

Voor iedereen die meer wilt weten over zijn eigen gedrag en overtuigingen. 

  • Vind je het moeilijk om aan iets te beginnen? Of heb je juist moeite dingen af te maken?
  • Voel je je vaak schuldig of voel je je altijd verantwoordelijk voor anderen?
  •  Heb je er een hekel aan om opgejaagd te worden? Doe je dingen graag op je eigen tempo?
  • Vind je het niet fijn om hulp te accepteren maar heb je eigenlijk wel hulp nodig?
  • Ben je hooggevoelig? Zit er spanning en onrust in je lijf? Sta je altijd ‘op scherp’?
  • Hoe reageer jij op ongelijke behandelingen, hoe ga je om met schakelen tussen twee situaties en wat doet kritiek met jou?

 
 Dit is een kleine greep uit de vele voorbeelden. Er is nog veel meer waarmee je geboorteverhaal je die inzichten gaat geven waar je zo naar op zoek bent.
Kom je er maar niet achter waarom je toch steeds zo denkt of bepaalde dingen doet? Misschien heb je zelfs al wat sessies bij de psycholoog erop zitten en toch kan je er steeds maar niet de vinger op leggen. Als je je geboorteverhaal in kaart laat brengen, wordt het vanzelf duidelijk.

Geboorte in kaart

Het magische middel waarbij je achter gedragspatronen en overtuigingen komt waar je met je bewuste brein nooit over na kan denken, maar wat wel ligt opgeslagen in je lijf en brein.

Veel mensen denken dat het zweverig hocus-pocus gedoe is, maar dit is niet het geval. Het is wetenschappelijk bewezen. En het doet iets met je, maar ik nodig je graag uit om dat zelf te ervaren.

Als baby heb jij alles meegemaakt en ervaren. Je stond niet ‘uit’ voordat je geboren was. Je was al een mens van vlees, bloed en (onder)bewustzijn. Dat je nog niet zo van je kon laten horen, betekent niet dat jij niks hebt gevoeld.

Wat jouw moeder heeft meegemaakt en ervaren voor en tijdens de zwangerschap van jou, bepaald hoe jij de wereld ziet. Jij ‘keek’ door het navelgaatje van je moeder en dacht dat dat de wereld was. Alles wat jouw moeder heeft ervaren en heeft gevoeld, heb jij ook ervaren en gevoeld. Alles wat jouw moeder tot zich nam - voedsel, drinken maar ook stress - heb jij ook tot je genomen.

Geen goed of fout, alleen informatie

Ik praat overigens nooit over goed of fout. Ik geef al helemaal niemand de schuld. Los van dat heel veel mensen hier niks van weten, hebben jouw ouders gedaan wat zij dachten dat goed voor je was. Ik veroordeel niemand, jou niet, je ouders niet, niemand niet. Het verhaal gaat niet om (ver)oordelen, maar om informatie.

Niet alleen hoe je moeder in het leven stond of wat zij heeft meegemaakt, bepaalt hoe jij nu in het leven staat, maar ook hoe je geboren bent.

Als baby wil je zelf de geboorte beginnen. In principe wil jij zelf bepalen wanneer je ‘eruit gaat’.  Idealiter bepaal je helemaal je eigen tempo en doe je dit in volledig contact met je moeder. Maar dat wat ideaal zou zijn, gebeurt natuurlijk lang niet altijd. Om diverse redenen, die regelmatig ook met leven of dood te maken hebben.

Wederom: de manier waarop je geboren bent is geen kwestie van ‘goed of fout’. Maar het vertelt je wel heel veel, en dat is waar dit om gaat.

  • Zijn er weëenopwekkers gebruikt? Heeft je moeder pijnbestrijding gehad? 
  • Ben je misschien gehaald met een keizersnede, gepland of met spoed? 
  • Moest je eruit getrokken worden met een vacuümpomp? 
  • Mocht jij direct bij je moeder op de borst liggen na de geboorte of ben je direct weggehaald, heb je misschien wel in de couveuse gelegen?

 
 Hoe ben jij op deze aarde terecht gekomen? Het vertelt je zo enorm veel.

Dit vond Kelly ervan

Geboorte in kaart, wat had ik me daar op verheugd. Persoonlijk was ik al een poosje bezig met zelfontwikkeling en bewustwording van gedragspatronen. Toen ik geboorte in kaart tegen kwam en Shyanne leerde kennen wist ik het direct: dit moet ik doen. Mijn lichaam vertelde me dat dit mij verder zou helpen. Ik heb direct een afspraak gemaakt en kon snel terecht. 

Shyanne legde me stap voor stap duidelijk uit wat we gingen doen en wat ik kon verwachten. Heel bijzonder is dat bij het zien van bepaalde plaatjes of het lezen van bepaalde teksten mijn lijf meteen reageerde door bijvoorbeeld mijn hartslag te versneller of door in tranen uit te barsten. Nadat we mijn geboorte in kaart hebben gebracht kon ik bepaalde gedragspatronen verklaren en wist ik waar deze vandaag kwamen. Ook heb ik mezelf op een dieper vlak leren kennen. Ik vond het een heel dankbaar proces. Shyanne neemt je aan de hand mee, geeft je alle tijd die je nodig hebt en ondersteunt je door vragen te stellen of je troostend toe te spreken. Voor mensen die benieuwd zijn naar hun patronen en meer over zichzelf willen leren kan ik dit alleen maar aanraden!

De kaartenset

stressklachten coach ermelo

Aan de hand van een prachtige kaartenset komen wij achter deze onderliggende patronen. Je zal merken dat je lijf erop reageert, dat je dingen herkent. Er vallen puzzelstukjes op zijn plek. Puzzelstukjes van je eigen persoonlijke puzzel, waarmee jij jezelf steeds beter gaat begrijpen.

Door geboorte in kaart te doen maak je weer een sprong in je persoonlijke ontwikkeling. Ik was zelf al jarenlang bezig met persoonlijke groei, maar door geboorte in kaart ontdekte ik nog meer over mijzelf

Zo leerde ik dat ik met de navelstreng om mijn nek geboren ben. Dit zorgt er in het huidige leven voor dat stress direct op mijn keel slaat. Ik heb het idee dat ik niet goed door kan ademen. Ook coltruien en choker-kettingen kan ik slecht verdragen, mijn lijf herinnert zich dat als die navelstreng.

Daarnaast had ik een hele gekke angst om vast te komen zitten tussen liftdeuren. Een totaal onrealistische angst. Want ten eerste was zoiets nog nooit gebeurd en ten tweede gaan die liftdeuren helemaal niet zo snel dicht. En toch reageert mijn lijf hierop. Nu blijkt dat ik vast heb gezeten in mijn moeders bekken. Dat moment is zo spannend geweest voor mij als baby, dat de angst om vast komen te zitten nog steeds van toepassing is.

Een geboorte verhaal is nooit ‘als…dan…’ Er komt veel meer bij kijken. Het gaat niet om losse aspecten maar om het hele verhaal. Je zit niet voor niks ongeveer 4 uur bij mij aan tafel om het in beeld te krijgen.

Een cadeau aan jezelf

Je geboorteverhaal in kaart brengen is een cadeautje aan jezelf. Als je meer over jezelf wilt leren, jezelf nog beter wilt begrijpen en vanuit daar verandering wilt aanbrengen in je leven, is dit het beste startpunt wat je kan maken.

Uiteraard begrijp ik dat je je ziel en zaligheid niet bij de eerste de beste op tafel legt en daarom bied ik je een kennismakingsgesprek aan.

In dit gesprek kijken we of de klik er is van beide kanten. We nemen dan ook vast wat dingen door, waar loop je tegen aan in het leven? Wat maakt dat je hierin geïnteresseerd bent? 

Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Wat je ook kiest, ik respecteer je keuze.

Voel je dat je dit moet doen? Ben je nieuwsgierig? Ben je benieuwd wat eruit gaat komen?

Boek dan nu een gratis kennismakings gesprek.

Lees hier de ervaring van Sanne

Door geboorte in kaart met Shyanne te doen, kreeg ik antwoorden op vragen waar ik al lang mee zit. Het heeft me inzichten gegeven in bepaalde patronen en gevoelens die ik al van jongs af aan ervaar, maar niet kon plaatsen. 

Weten waar de oorsprong ligt van die gevoelens zorgt ervoor dat ik deze gevoelens niet meer als ‘vreemd’ zie, maar iets dat bij mij hoort en waar ik in zekere zin niet per se iets aan kan doen. Ze zijn er, ik merk het op en erken het en kan mezelf weer in het hier en nu plaatsen. Zo herkende ik afgelopen week het ‘benauwde’ gevoel wat sommige situaties met zich meebrengen en herkende ik signalen van overprikkeling ook sneller. 

Door geboorte in kaart kon ik op die momenten sneller oké zijn met die gevoelens, wat nu al meer rust met zich meebrengt. Thanks daarvoor Shyanne! 😘 (ook voor de lekkere taart 😏)