Dieptesessies
Ruim je stressklachten bij de kern op zodat je er voor eens en voor altijd vanaf bent
Wil je echt voor eens en voor altijd afrekenen met je stressklachten?
Ken je dat, dat je rationeel wel weet dat er niet zoveel aan de hand is maar dat je toch gevoelsmatig de controle dreigt te verliezen? Of ken je het, dat je uit het niets mega geïrriteerd, gefrustreerd of onzeker bent. Grote kans dat er een blokkade zit in je brein en dat is perfect op te lossen met dieptesessies.
Misschien heb je weleens van het G-Schema gehoord
Misschien heb je weleens gehoord van het volgende schema:
Er is een gebeurtenis –> daardoor krijg jij gedachtes –> dan komt er gevoel –> dan komt er gedrag. Veel psychologen en coaches werken hiermee. Wat ze je dan ook leren is dat, als jij je gedachtes aanpast, je gevoel verandert en daardoor je gedrag. Cognitieve gedragstherapie noemen ze dat.
Het blijkt alleen heel vaak helemaal niet zo te zijn en dat maakt ook dat het dus niet effectief is om alleen aan je gedachtes te sleutelen. Want ten eerste moet je daardoor keihard werken en ten tweede is de kans op terugval heel groot.
Even voor je beeldvorming: je hebt 50.000 tot 60.000 gedachtes op een dag. Zie jij die maar allemaal te vangen. En dus nogmaals, het begint helemaal niet met je gedachtes. Dus als je alleen daaraan gaat sleutelen, mis je waar het echt om gaat.
Hoe zit het dan?
Hoe het namelijk veel vaker is, is dat er een gebeurtenis is –> daardoor heb je een gevoel (een fysieke gewaarwording in je lichaam) –> daardoor ontstaan razendsnel gedachtes –> en dan gedrag.
Met de dieptesessies is exact dat wat we gaan aanpakken. We ruimen je trigger op, waardoor er geen fysieke reactie (gevoel) meer is en dus ook geen gedachtes. En dan behoud jij ineens de controle over de situatie.
- Je kent het misschien wel:
Iemand is boos op je en jij klapt helemaal dicht. Thuis bedenk je ‘ja f*ck, dat had ik moeten zeggen!’
Je krijgt een mailtje waarin staat dat je nog even iets moet aanpassen. Jij denkt gelijk ‘zie je wel, ik doe het allemaal niet goed genoeg ik ben echt een ongelofelijke nietsnut’ en je hele perfectionisme komt als een gek boven zetten.
Je irriteert je mateloos aan iemand, ook al weet je niet waarom, je moet welk elke dag met diegene werken en jij zit je elke keer op te vreten van binnen
Er gebeurt iets ogenschijnlijks kleins, maar toch schiet jij enorm uit je slof.
Al die stress elke keer is heel erg vermoeiend
Elke keer dat er een trigger geactiveerd wordt, gaat je stress systeem aan. Het maakt zich klaar om te vechten, vluchten of bevriezen. Dit is een heel vermoeiend proces omdat het van oorsprong is bedoeld voor echt daadwerkelijk gevaar, een tijger die tegenover je stond waardoor je keihard kon rennen. Ondanks dat we niet meer dit gevaar kennen, reageert ons systeem wel nog zo. En weet je wat het vervelende is? Dit kan wel meerdere keren op een dag gebeuren.
En je kunt je misschien voorstellen dat, elke keer als dat systeem aanslaat, dat heel veel energie kost. Dat kost zoveel energie dat het zelfs kan leiden tot een burn-out.

Wat zijn nou triggers?
Dieptesessies zijn enorm breed inzetbaar. Ik deel hieronder een paar voorbeelden met je.
Angsten en onzekerheden
Paniekaanvallen
Dichtklappen als iemand boos wordt
Huilen of juist woest worden bij kritiek
Een mailtje of appje komt dusdanig bij je binnen dat je niet meer weet wat je kan doen. of zeggen
Je overvolle mailbox waarvan het zweet je uitbreekt
Die irritante collega of die overheersende manager waar je elke dag mee moet werken
Die enorme drang om overal controle op te houden en als dat niet lukt, word je gek van binnen
En nog veel meer. Twijfel je of waar jij tegenaan loopt op te lossen is met dieptesessies? Neem dan contact met mij op. Dan nemen we het samen door en krijg je een eerlijk antwoord.
Ik voelde mij mega aangevallen bij het krijgen van kritiek
Ik had vroeger echt een hekel aan kritiek. Ik voelde me aangevallen en mijn neiging is dan terug aanvallen. Ik luisterde dus ook helemaal niet meer wat je aan het vertellen was, maar was in mijn hoofd bezig met hoe ik jou ook kon raken. Klinkt lelijk, I know. Daar was ik mij ook wel bewust van maar ik kwam er niet vanaf. Door middel van cognitieve gedragstherapie (wat zich op de cognitie (dus je denken) richt) leerde ik wel dat kritiek niet betekent dat ik met de grond gelijk gemaakt wordt, ik leerde dat ik nog steeds veilig was en dat ik voor mezelf kon opkomen. Ik leerde hulpzinnen als ‘ik ben veilig’ en ‘ik hoef het niet met alle kritiek eens te zijn’. Ik ontdekte waar het vandaan kwam, maar wat bleek? Het was helemaal niet weg.
Nog steeds als ik kritiek kreeg, voelde ik mij aangevallen. Mijn hele lijf deed mee. Spanning in mijn schouders, mijn kaken. Mijn vuisten die zich balde en vooral die ontzettende onrust om in het verweer te gaan. Het was dus hard werken om met mijn gedachtes mijzelf wijs te maken dat het oké was, terwijl mijn lichaam aan alle kanten schreeuwde dat dat niet zo was.
Door het doen van dieptesessies op dit thema is deze hele trigger verdwenen. Als ik nu kritiek krijg, wat ik nu trouwens ervaar als feedback, voel ik mij niet meer aangevallen. Mijn lijf blijft rustig en daardoor blijven mijn gedachtes ook rustig.
Hoe werkt het precies?
Jouw brein is een opslagplaats aan informatie. Alles wat je (on)bewust hebt ervaren of meegemaakt ligt opgeslagen in je hersenen. Gelukkig maar want zo hoef je niet elke dag opnieuw te leren hoe je je veters strikt of je naam moet spellen.
Vaak gaat het goed in je brein, het is een geoliede machine, maar het gaat ook weleens mis. En dan worden er dingen verkeerd opgeslagen en daar kan jij flink last van hebben. Met de dieptesessies zorgen we ervoor dat het goed opgeslagen wordt. Dat betekent ook dat deze methodiek duurzaam is. Het is geen oppervlakkig truckje waar je hard voor moet werken en je continu bewust van moet zijn. Het herstelt zich in je brein en dat betekent dat je er dus geen last meer van hebt.
5% van wat we doen in het leven doe je met je bewustzijn. Dat betekent dat 95% dus vanuit je onderbewustzijn komt. Als je je innerlijk werk alleen richt op die 5%, blijf je hard werken en ploeteren en kom je niet tot de kern. En juist tot de kern komen is zo belangrijk. Daar zit namelijk de angel, de wortel. En als je onkruid wilt weghalen, moet je het met wortel en al eruit trekken, anders is het zo weer terug. Dat is precies wat we met dieptesessies doen.
Het is een vorm van traumaverwerking en trauma is meer dan alleen seksueel of fysieke mishandeling/misbruik. Je moeder kwijt zijn als je 5 jaar bent in het winkelcentrum kan al traumatisch zijn. Je vader die emotioneel afwezig is. Je moeder die als kind vaak tegen je schreeuwde. Bij trauma denken we vaak aan hele grote dingen, maar dat hoeft niet. We hebben trauma met een kleine t en een grote T. Jij hoeft wat je hebt meegemaakt niet te vergelijken met een ander. Als het voor jou vervelend of traumatisch is (geweest), dan is dat zo. Daar heeft een ander niks over te zeggen.
Verder ga ik er niet teveel over uitleggen, het is namelijk vooral iets wat je moet ervaren. En hoe meer ik erover uitleg, hoe meer jij in je hoofd gaat zitten en dat werkt alleen maar averechts tijdens de sessies.
Is het dan hetzelfde als EMDR?
Nee. EMDR gaat namelijk uit van het moment waarop jij denkt dat het trauma is ontstaan. Nu kan dat zeker een hele traumatische gebeurtenis zijn, maar dat heb jij dus gekozen met die 5% bewustzijn. De kans dat daar niet de angel zit, is vrij groot. Tijdens de dieptesessies werken we met waar je nu last van hebt. Een recente trigger dus, die je misschien wel terugbrengt naar dat moment of niet. De kans is groot dat het ergens anders zit. Jij hoeft dus niet te weten (of te denken te weten) waar de oorzaak ligt. Wij pakken iets waar je nú last van hebt, en je brein zal je brengen tot de kern.
Even als kort voorbeeld: als jij ooit seksueel misbruikt bent, dan ga je met EMDR terug naar dat moment. Echter, waar jij last van hebt is dat je in paniek raakt als je iemand ziet die op hem lijkt, of als iemand je aanraakt. Daarom werken we met dieptesessies met datgene waar je nu last van hebt, dat is immers waar je tegenaan loopt.
Daarnaast doet EMDR niks met de spanning die in je lijf zit, wat juist de aanleiding is voor hoe jij je voelt. Ik heb zelf ook EMDR gehad en uiteraard dieptesessies. Ik weet dus uit de praktijk hoe beide werken en ken dus ook het verschil.
Dus ondanks dat beide vormen, vormen zijn van trauma-verwerking, werken ze heel anders en vanuit een ander startpunt.
Lijkt het op hypnose?
Nee. Bij hypnose word je in een hele diepe staat van ontspanning gebracht. Ook dat is niet wat wij doen. Je bent gewoon bij tijdens de dieptesessie en je wordt dus niet onder hypnose gebracht. Ook zijn de sessies niet ontspannen. Heel eerlijk? Het is voor de meeste pittig en vermoeid zijn daarna is heel logisch. Het is echter zo effectief, dat voor alle mensen die jou voor zijn gegaan, die kortdurende vermoeidheid niet opweegt tegen het langdurige effect ervan.
Ik wil ook voor eens en voor altijd van die vervelende stressklachten af
Kan ik rechtstreeks een sessie boeken?
Je kunt niet rechtstreeks een sessie boeken. Dit omdat ik eerst met je wil onderzoeken of een dieptesessie echt geschikt voor jou is. Het heeft namelijk voor ons allebei geen zin om jou hierheen te laten komen als dit niet de passende methodiek voor je is. Wil je er meer informatie over, neem dan contact met mij op.
Losse prijs dieptesessie
Een sessie duurt 2 uur en kost €200*. Wil je meer uit jezelf halen? Check dan ook eens even de strippenkaart. Naast het feit dat er kracht zit in langdurigheid, biedt het ook een ander voordeel voor je.
* Dat is inclusief 21% BTW. De kosten zonder BTW zijn €200
De ervaring van Anne
De ervaring van Kerensa
Wil jij dit ook?
Neem dan contact met mij op. Kennismaken en je mogelijkheden onderzoeken is altijd geheel gratis en vrijblijvend.
Wat anderen zeggen over hun dieptesessies
Shyanne is een super fijne coach! Voel mij goed gehoord door haar en communiceert op gelijkwaardig niveau. Na een paar dieptesessies zit ik weer goed in mijn vel, heb ik weinig last meer van paniek en voel ik me emotioneel weer in balans! Dankjewel! ❤️