Familieopstellingen

Een familieopstelling helpt jou om inzicht te krijgen in je (onbewuste) patronen. Het laat je zien waarom jij dingen doet zoals je ze doet, denkt zoals je denkt en waar jouw patronen vandaan komen.

 

 

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een effectieve methode om (onbewuste) patronen inzichtelijk te krijgen door te kijken naar jouw systeem of familie van herkomst. Merk je dat je telkens tegen dezelfde dingen aanloopt in je leven? Vraag je je af waarom je je doelen niet lijkt te halen, waarom relaties niet lukken of waarom je dingen doet zoals je ze doet? Dan is een familieopstelling iets voor jou. Tijdens een familieopstelling kijken we op een dieper niveau naar je patronen. Het laat zien wat er in het onbewuste speelt. Het schijnt een ander licht op je problemen, overtuigingen en gedragingen. Het maakt het onzichtbare zichtbaar en daardoor gaat er ruimte ontstaan. De ruimte om het anders te doen. En nee, geen zorgen, je hoeft niet je hele familie mee te nemen naar een familieopstelling (dat zou een dolle boel worden 😂).

Wanneer doe je een familieopstelling?

Een familieopstelling is vooral geschikt als je keer op keer tegen dezelfde patronen blijft aanlopen. Je wil af van bepaalde patronen en gedragingen waar je last van hebt. Ook is een familieopstelling geschikt voor jou als je je onderbewustzijn inzichtelijk wil krijgen. Wat voorbeelden:

9

Je voelt je vaak eenzaam of je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Dit voel je ook als je met mensen bent en ook ondanks dat je weet dat je niet eenzaam bent.

9

Je voelt je snel afgewezen, aangevallen of gekwetst.

9

Je bent een pleaser en vooral met anderen bezig. Je wil het graag goed doen en laat je makkelijk beïnvloeden door anderen.

9

Je zit te veel in je hoofd en je vindt het moeilijk om bij je gevoel te komen. Daarom voel je je grenzen ook niet, of veel te laat, aan.

9

Je hebt het gevoel dat je je potentieel niet benut.

9

Je relaties blijven mislukken.

9

Je hebt prestatiedrang. Je hebt het gevoel dat je je telkens weer moet bewijzen.

9

Je ervaart het leven als moeizaam. Alles lijkt altijd tegen te zitten en niets lijkt vanzelf te gaan.

Wat levert een familieopstelling op?

Een familieopstelling geeft je inzichten over je onbewuste patronen, geeft je nieuw perspectief over jezelf en het vergroot je bewustzijn over waarom je doet zoals je doet. Met dit nieuwe perspectief en inzichten kun je ook nieuwe oplossingen vinden en veranderen. Wat wel belangrijk is om mee te nemen is dat een familieopstelling je leven niet meteen drastisch verandert op korte termijn. Waar een dieptesessie een trigger direct opruimt, werkt een familieopstelling vaak geleidelijker.


Een langetermijnoplossing

Een familieopstelling is minder zichtbaar terwijl je hoofd verlangt naar een kant-en-klare oplossing. Heel eerlijk? Die is er helaas niet. Persoonlijke ontwikkeling is een proces en geen quick-fix. Maar geen zorgen, de inzichten en perspectieven die je opdoet tijdens een familieopstelling hebben zeker effect. Soms merk je direct verschil, soms duurt het iets langer. Je kunt erop vertrouwen dat een proces in gang is gezet. Hier wat concrete voorbeelden van resultaten van een familieopstelling:

9

Je hebt het gevoel dat er een last van je schouders valt.

9

Je kunt verantwoordelijkheden makkelijker loslaten.

9

Je kunt je grenzen beter aanvoelen en aangeven. Extra voordeel: doordat je grenzen nu echt van binnenuit komen, voelen anderen ook aan dat je dit meent.

9

Je voelt meer controle over je leven. Je hebt niet meer het gevoel dat je wordt geleefd en leeft bewust je eigen leven.

9

Je voelt meer ruimte om andere keuzes te maken in het leven. Keuzes die beter bij jou passen en je meer opleveren.

9

Je voelt meer zelfacceptatie en zelfcompassie. Je vindt jezelf goed zoals je bent.

9

Je accepteert het leven meer zoals het is en vecht minder tegen alles.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de resultaten die je kunt ervaren na een familieopstelling. Twijfel je? Neem dan contact op. Dan kijken we samen tijdens een gesprek naar wat jij precies nodig hebt.

Levensgroei coach Shyanne in paars en zilver op roze met geel bankje

Hoe werkt een familieopstelling?

Tijdens een familieopstelling ga je aan de slag met de patronen van jou en jouw familie(systeem). Deze patronen zijn namelijk vaak ontstaan bij personen uit jouw familie en zijn (onbewust) doorgegeven aan jou. Deze patronen ontstaan door pijnlijke situaties en zijn vaak beschermingsmechanismen van het lichaam tegen onverwerkte trauma’s. Vervolgens worden deze onverwerkte trauma’s, patronen en manier van overleven, van onze families dus weer doorgegeven aan jou.


Patronen doorbreken

Zo kunnen onverwerkte trauma’s, en daardoor patronen om hiermee om te gaan, van je oma worden doorgegeven aan je moeder. Vervolgens komen deze, als je moeder deze patronen niet doorbreekt, weer terecht bij jou. Dit blijft doorgaan totdat iemand besluit de cyclus te doorbreken. Dit gebeurt vaak bij millennials die hard aan zichzelf werken en na generaties het patroon doorbreken. Dit is hard werken en kan heel irritant voelen omdat jij iets opruimt wat niet van jou is. Probeer niet te oordelen over je ouders want zij hebben ook gedaan wat zij konden op dat moment. Ook gaat het oordelen jou niet verder helpen.

Hoe werkt een familieopstelling dan precies?

Hoe een familieopstelling precies werkt, is lastig uit te leggen. Dit komt omdat we werken op zielsniveau. Je bewuste en rationele brein snapt daar weinig van. Hoewel je het misschien graag zou willen begrijpen, is dit niet nodig. Sterker nog: hoe minder je weet en hoe minder je in je hoofd zit, hoe effectiever je sessie is. Je bent van harte welkom om een familieopstelling een keer te komen ervaren. Geef het ook vooral aan als je wel wil maar weerstand voelt, dan kunnen we het hier samen over hebben.

Praktische informatie over een familieopstelling

Een losse familieopstelling sessie duurt 120 minuten en kost €242,-*. Een familieopstelling vindt altijd plaats in mijn praktijk in Putten. We doen dit altijd 1-op-1. Ik werk met losse sessies, dus na elke sessie beslis jij of je verder wilt. Je krijgt hierin natuurlijk advies van mij wat de beste volgende stap is.


Gratis en vrijblijvend kennismaken

Je kunt een familieopstelling niet rechtstreeks boeken omdat ik eerst met je wil onderzoeken of een familieopstelling echt geschikt voor jou is. Ook kijken we dan of er een klik is, want je moet je natuurlijk wel veilig voelen. Tijdens een eerste gesprek krijg je hierin altijd advies van mij.

Een losse familieopstelling sessie kan al enorm veel rust bieden. Kan je nagaan als je een langer traject aangaat en het nog meer diepgang geeft met dieptesessies en coachingsessies.

* Dat is inclusief 21% btw. De kosten zonder btw zijn €200,-.

De prijzen gaan per 1 januari 2024 met 5% omhoog

Ervaringen met een familieopstelling

Ik ben bij Levensgroei geweest voor een familieopstelling. Ik vond het best spannend! Maar Shyanne, kon me ontzettend goed op me gemak stellen, door eerst met een meditatie te gaan starten.

Ik vertrouw haar volledig en kon daardoor al snel in mijn meditatie komen en ging ik zen de familieopstelling in. Het was zo bijzonder om deze familieopstelling te doen, en er gebeurde veel tijdens deze sessie, maar het was goed! Ik kon de last die ik droeg, uiteindelijk terug geven en voelde letterlijk een verlichting… ik voelde die last niet meer en vond t een bijzondere sessie, waar heel veel duidelijk werd.

Ik heb t even een plekje moeten geven en heb t een paar dagen voor mezelf gehouden. Daarna kon ik er met mijn man en familie over praten over wat er tijdens de sessie uitgekomen was. Ik ben dankbaar voor deze sessie, wat eruit kwam en de professionaliteit van Shyanne.

Shyanne zorgt ervoor dat je je al gauw op je gemak voelt ze begeleid je super fijn door de sessie heen en weet wat ze doet! Het is een waardevolle toevoeging in haar praktijk, waarbij ze je nog verder kan helpen in je persoonlijke proces. Dank je wel Shyanne 🙏🏼💖

Aysegul

Ik voelde me erg op mijn gemak bij jou. Ik voel me gehoord en gezien en dat is erg fijn. De opstelling is echt een enorme eye-opener voor mij geweest maar dat niet alleen. Ik voelde namelijk ook echt opluchting, alsof er allemaal puzzelstukjes op hun plek vielen. Ik begrijp mezelf nu veel beter en heb heel veel nieuwe inzichten over mijzelf opgedaan.

Anne-Marloes

Ik voelde me veilig bij jou en gezien. Ik vond het een mooie ervaring; confronterend en heel verrassend! Nooit gedacht dat ik zoveel inzichten zou verkrijgen uit een bak met poppetjes. Het heeft mij opgeleverd dat ik iets wat ik altijd voelde maar nooit kon plaatsen, nu heel helder kan zien. Ik ben mij bewust van de impact die dat heeft en het lukte mij de keer erop ook om het echt anders te doen.

Maaike

Gegevens

KVK: 71316027

Kastanjelaan 4
3881 EL Putten

Contact

info@levensgroei.nl
06-36138188