hooggevoelig sterke wil kind gedrag ouders

Je kind beter begrijpen en begeleiden

De gebruiksaanwijzing waar je zo naar verlangt, maar waarvan je dacht dat je hem nooit zou krijgen?

Die gebruiksaanwijzing gaan wij maken met geboorte in kaart!

Begrijp waar het gedrag van je kind vandaan komt en geef het datgene wat hij écht nodig heeft! Zo vormen jullie een ijzersterk team!

Wil jij je kind nog beter kunnen begeleiden? Nog meer kunnen geven wat hij nodig heeft? Wil je meer inzicht in zijn gedrag en snappen waarom je kind doet wat hij doet?

Geboorte in kaart biedt uitkomst. 

De gebruiksaanwijzing die je graag zou willen maar niet krijgt, heb je aan het einde van dit traject in handen!

Hoe werkt het?

Dit kortdurende traject bestaat uit vier stappen. Allereerst is er natuurlijk de kennismaking tussen jou als ouder en mij. Deze kennismaking is gratis en vrijblijvend. Ik leg je in dit eerste gesprek meer uit over geboorte in kaart en wat het jou oplevert. Ben je enthousiast, dan gaan we verder.

Ik kom in de veilige setting van jullie huis kennis maken met je kind. Ik wil weten over wie we het gaan hebben. Zo krijg ik, naast datgene wat jij mij verteld, een beeld van je kind. 

Daarna plannen we een gesprek in om de geboorte in kaart te brengen. Voor dit gesprek neem ik ruim de tijd. Ik zorg voor een ontspannen sfeer, een veilige setting en wat lekkers tussendoor. Tijdens dit gesprek maak ik de koppeling tussen het gedrag waar je vragen over hebt en de geboorte. In dit gesprek vallen al veel kwartjes en krijg je veel inzichten.

Van dit gesprek krijg je een helder en duidelijk verslag toegestuurd. Zo kan je alle informatie nog eens rustig nalezen, zo vaak als je wilt. Ook ben je vrij om het te delen met bijvoorbeeld je partner of opa’s en oma’s. In dit verslag staan ook tips hoe je je kind het beste kan begeleiden. Je biedt hem dan datgene wat hij nodig heeft vanuit zijn geboorte. Hierdoor kan je veel beter bij hem aansluiten en zal hij zich nog beter gezien en gehoord voelen.

Daarna volgt nog een gesprek. Hierin kan je vragen stellen waar je nog mee zit en je ervaringen delen. Je krijgt dan nog meer tips en handreikingen aangeraakt waar jij weer mee verder kan.

Het is een diepgaand en inzichtgevend traject. Het wordt in een keer duidelijk waarom je kind doet wat hij doet en jij kan hem hier veel beter in begeleiden.

Dat is wat je als ouder het allerliefste wilt. Aansluiten bij je kind. Je kind begrijpen en geven wat hij nodig heeft. Geboorte in kaart helpt daar enorm bij!

hooggevoelig sterke wil kindercoach ermelo

Hooggevoelig met een sterke wil

Ik heb veel kennis over hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Voordat ik de overstap naar lifecoach heb gemaakt, ben ik kindercoach geweest. Op dit gebied lag mijn expertise.

Het is soms lastig om aan te voelen wat deze kinderen nodig hebben. Door de driftbuien en het opstandige gedrag is het soms moeilijk te zien dat je hier ook met een gevoelig kind te maken hebt. Deze twee lijken elkaar tegen te spreken, maar toch zit het in dezelfde persoon.

Mocht jij als ouder hierin vastlopen, dan help ik je graag een stuk op weg. 

Wil je meer weten over wat hooggevoelig met een sterke wil inhoudt en wat ik dan voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

kind ouder hooggevoelig sterke wil gedrag handvatten

Allereerst mijn complimenten voor het duidelijke verslag. Vooral voor mijn partner erg fijn. Ik merk dat het geboorteverhaal vertellen erg helend werkt. 


Fijn dat we duidelijk acties hebben om toe te passen en fijn om te begrijpen waar het vandaan komt.


Je mag trots zijn en hoop dat iedereen dit kan en mag doen!