Kindercoaching

Samen-ouder-kind

Laat ik allereerst benoemen dat ik het heel erg waardeer dat jij als ouder* op mijn website kijkt. Het is een stap in het zoeken van ondersteuning. Je wilt blijkbaar het beste voor je kind en dat kan ik alleen maar toejuichen. 

 

Hoe zeer je als ouder ook je best doet, soms loopt het niet zo lekker. Het gedrag en de emoties van je kind zorgt misschien wel voor frustratie, teleurstelling, een gevoel van machteloosheid. Een frisse blik kan helpen, nieuwe handvatten zorgen ervoor dat de sfeer weer wat positiever wordt en dat jullie weer dichter tot elkaar komen.  Het is tijd voor jullie beide om weer in jullie kracht te komen staan.  Een leven met meer ontspanning, (zelf)vertrouwen en geluksmomenten. Omdat dat is wat jullie verdienen!

 

Je wilt als ouder dat je kind lekker in zijn vel zit, dat hij opgroeit tot een gelukkige volwassenen die stevig en stabiel in zijn schoenen staat. De zorgen die je hebt over je kind kunnen je diep raken, je kan je verdrietig en machteloos voelen. Je weet niet om te gaan met de heftige emoties en de overprikkeling van je kind en zou hier graag meer handvatten in willen hebben en ontspanning in willen voelen. Daarom neem ik jou als ouder ook mee in de begeleiding. Zodat je je weer sterker, zelfverzekerder en meer ontspannen voelt.

 De kindercoaching is gericht op kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ik richt mij op kinderen met een vol hoofd en die het daardoor lastig vinden om hun emoties onder controle te houden. Hoog gevoelige kinderen met een sterke wil is mijn specialiteit. Weet je niet precies wat dit is? Dat kan je hier lezen!

Alle emoties mogen er zijn maar het is wel fijn als je weet hoe je ermee om kan gaan. Ook voor jou als ouder is het fijn als je weet hoe je met de emoties van je kind om kan gaan. Op die manier kan je elkaar versterken en steunen. Dit zal jullie band ten goede komen.

 

Eigen grenzen leren (her)kennen, omgaan met boosheid en tot rust komen als het allemaal even teveel is. Deze basis wil ik kinderen graag leren. Dit doe ik door middel van spel en creativiteit. Elk kind is anders, heeft andere interesses en gaat anders met dingen om. Als professional kijk ik hiernaar en beweeg ik hierin mee.

Als coach werk ik dus op een creatieve en oplossingsgerichte manier. Dat wil zeggen dat ik mij richt op de toekomst, als coach kijk ik vooruit. Ik ben er om jou en je kind te ondersteunen op je eigen weg.  

 

Tijdens de coaching besteed ik dus onder andere aandacht aan emoties: wat zijn eigenlijk emoties, hoe herken je ze en hoe ga je ermee om? Daarnaast neem ik een stukje mindfulness mee in het traject. Mindfulness zorgt er onder andere voor dat kinderen beter leren omgaan met stress, concentratieproblemen, angst en prestatiedruk. Ze komen dichter tot zichzelf en leren zichzelf beter kennen. Hierdoor leren ze ook beter hun grenzen (her)kennen. Doordat ik zowel je kind als jou begeleid, ervaren jullie beide de handvatten en kunnen jullie mooi op elkaar aansluiten. Dit zorgt ervoor dat jullie elkaar gaan versterken en in een opwaartse spiraal terecht komen.

 

Jullie gaan ontdekken hoe je weer de baas kan zijn over je eigen denken, voelen, en handelen. Je gaat weer steviger in je schoenen staan en voelt meer (zelf)vertrouwen. Je (h)erkent je binnen- en buitenwereld beter en weet welke tools je in kan zetten. Doordat je je weer wat meer gaat richten op wat er wel goed gaat, ontstaat er ruimte om te groeien en bloeien. Zowel voor jou als ouder, maar zeer zeker ook voor je kind. Hierdoor zullen jullie je beide krachtiger voelen en vooral gelukkiger. Je komt weer in je kracht te staan en je ervaart meer (zelf)vertrouwen. Dat is uiteindelijk waar je het voor doet.                                                                 

Laat mij een stukje meelopen op jullie weg. Elke weg heeft hobbels en die zijn te overwinnen! Ik kijk graag met jou en je kind mee om zo te kijken wat voor jullie goed werkt! 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                        * overal waar ouder(s) staat kan ook bonusouder, opa, oma, verzorger etc. gelezen worden.