Over mij

Waar staat LevensGroei voor en wie ben ik (Shyanne) nu eigenlijk?

LevensGroei. Omdat je een leven lang kan blijven groeien.

Ik geloof echt dat je jezelf een leven lang kan bijven ontwikkelen. Dat je elke keer kan groeien. Weer wat dichterbij jezelf, nog meer het leven leven zoals jij dat graag wilt en op een manier die het beste voor je is.

Niet dat dat altijd heel zwaar of dramatisch hoeft te zijn, ik hou zeker van een gezonde dosis humor, maar je ont-wikkelt jezelf je hele leven lang. Elke keer een laagje dieper. Alles wat er in je leven voorbijkomt, is een uitnodiging tot zelfontwikkeling. Om jezelf te ont-wikkelen zodat je nog meer bij je eigen-wijsheid komt. Zodat je nog meer het leven leeft zoals jij het wilt en het beste bij jou past. Een leven vol innerlijke rust, (zelf)vertrouwen, optimisme en met bakken aan veerkracht.

Alleen praten is niet voldoende

LevensGroei is ontstaan omdat ik zie en zelf heb ervaren dat de reguliere praattherapie vaak niet voldoende is. Ik heb waanzinnig veel inzicht op gedaan, maar ‘hoe nu verder’ was altijd een lastige. Het voelde als dat ik wonden openkrabde en vervolgens met open wonden weer naar huis ging. Tegen de tijd dat ze weer dicht waren, moest ik naar de volgende sessie. Dit proces herhaalde zich en ik stagneerde daarin.

Alleen inzicht is namelijk niet voldoende. Hoe meer ik hierin dook, hoe meer ik ontdekte dat het om een dieperliggende laag gaat. Een laag die met alleen praten helemaal niet aangeraakt wordt. En zo ontstond LevensGroei.

De koru in het logo is er niet zomaar. Het is het symbool van een nieuw varenblad. Het symboliseert een nieuw leven en groei. Het staat voor positieve verandering, puurheid en kracht. Ook jij hebt het in je om die groei door te maken. Ook jij kan elke keer uitrollen als een nieuw blad. Ook jij kan positieve veranderingen doorbrengen in je leven. Jij hebt dat allemaal al in je (en al die stemmetjes die je wijsmaken van niet, die zijn bullsh*t).

  Veiligheid en vertrouwen staan voorop

  In de praktijk staat veiligheid en vertrouwen voorop, daarom is kennismaken ook altijd geheel gratis en vrijblijvend. Samen iets aangaan, of dat nu een losse sessie of een traject is, is iets kwetsbaars. Als je resultaat wilt, gaan we samen de diepte in en dat moet van beide kanten goed voelen. Vaak zat is er tegen mij gezegd dat ik die eerste gesprekken al betaald moet doen, maar ik doe het niet. Het is een wederzijdse kennismaking. Ik haal ook niemand over. Jij voelt vanzelf wanneer het jouw tijd is en als je dan bij mij wilt komen, ben je van harte welkom.

  Het heeft helemaal geen zin om je over te halen, daarmee neem ik namelijk je eigen verantwoordelijkheid uit handen. Het is jouw leven. Als je verlangen groter is dan je angst, of als je ergens echt klaar mee bent, dan kom je vanzelf in beweging. Ieder zijn proces op zijn eigen tijd, daar geloof ik heilig in.

  Daarnaast ga ik je ook helemaal niet vertellen hoe jij dingen zou moeten doen. Want wat voor mij werkt, hoeft voor jou niet te werken. Door mijn opleidingen (zie onderaan) en ervaring in de praktijk kan ik samen met jou kijken naar wat voor jou het beste werkt.

  Je moet het zelf willen

  Wat wel belangrijk is, is dat je ervoor wilt gaan. Heel eerlijk? Het proces gaat niet altijd makkelijk zijn. Misschien schrikt dat je af en had ik dat beter niet kunnen zeggen, maar als je mij leert kennen ontdek je al snel dat ik goudeerlijk ben. Dus ja, het is soms pittig, maar je krijgt altijd precies wat je aankan. Ook dat bewijst zich keer op keer in de praktijk. De beruchte beerput waar men zo bang voor is, die gaat helemaal niet open.

  Alles komt namelijk in laagjes. Daarom is er ook geen quick-fix. Sommige patronen draag je al bij je sinds je in je moeders buik zit. Het is een illusie om te denken dat je daar met 1 maand of 1 sessie vanaf bent. Wel draagt elke sessie of elke stap zijn steentje bij. Elke keer ga je een laagje dieper. Kom je weer wat verder. Dat is precies wat ik binnen mijn praktijk met jou doe.

  Met jouw inzet en mijn deskundigheid gaan we bergen verzetten.

  Ik weet waar ik over praat door kennis en ervaring

  Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Bij mij geen kennis alleen uit boekjes. Ik werk geen standaard lijstjes of praatjes af. Ik zie jou als persoon en in vele gevallen kan ik je ook echt oprecht begrijpen. Natuurlijk ervaart iedereen dingen anders en gaat het volledig om jou, maar ik heb echt geen all time happy happy joy joy leven gehad, dus ik weet oprecht waar ik over praat. Zowel vanuit kennis als dus uit (levens)ervaring.

  Want geloof mij, ik weet hoe het is om uit een f*cked up gezin te komen, ik weet hoe het is om altijd aan te staan en ik weet ook hoe het is om in een burn-out/depressie te zitten. Been there, done that. Daarom weet ik ook hoe het anders kan, wat dat je oplevert en dus ook hoe je daar komt. En nogmaals, dat is niet met alleen maar praattherapie.

  Ik heb aardig wat psychologen en therapeuten versleten die mij zeker ook veel hebben gebracht, maar toen ik dieptesessies en familie-opstellingen ging doen ging het ineens veel sneller, moeitelozer en dieper. Daar waar het voorheen nog leek op pleisters plakken, werden de wonden nu geheeld. Daarom is de combinatie ook zo magisch. Je eigen gedachtes en overtuigingen kennen, tools hebben die je voor de rest van je leven met je meeneemt en je sh*t echt bij de kern opruimen.

  Ik plak geen pleisters. Ik stuur mensen niet de deur uit met oppervlakkige truckjes. En als ik denk dat ik je niet kan helpen omdat jij iets anders nodig hebt, zal je dat altijd van mij horen. Ik doe niet aan symptoombestrijding of aan quick-fixes. Ik maak je ook niet afhankelijk van mij.

  Wat wij samen doen is een proces van heling aangaan. Je leert hoe je het zelf kan, wat je nodig hebt. Je leert jezelf ten diepste kennen. Wat je triggers zijn en juist ook wat je nodig hebt. Ik ben je mentor, je cheerleader en je spiegel. Altijd liefdevol en ja, soms ook confronterend.

  Je bent van harte welkom

  Als je op zoek bent naar een coach die je alleen maar leert om positief te denken of die volledig met je meepraat dan moet je niet bij mij zijn. Ik ga je ook niet beter maken, dat doe jij namelijk zelf.

  Uiteraard begeleid ik je in dit proces, maar uiteindelijk ben jij het die de stappen zet, die de progressie maakt en de groei doormaakt. En geloof mij, ik weet dat jij dat kan. Het enige wat je hoeft te doen, is een keuze maken.

  Ik kon het namelijk ook en ik kom echt van ver. Ik herken mijzelf van vroeger bijna niet meer terug. De controlfreak, perfectionist en driftkikker die ik was, die ben ik niet meer. Ik ben niet meer de persoon die iedereen pleaset, ik draag niet meer iedereens verantwoordelijkheid en ik ben zelfs tegenwoordig een tikkie egoïstisch. Daar is namelijk helemaal niks mis mee. Je kan namelijk pas echt voor de ander zorgen als jij eerst voor jezelf zorgt. En ja, dat is ook voor jou weggelegd.

  Want dit gaat natuurlijk niet alleen om mij, maar ook om alle deelnemers die je al voor zijn gegaan. Lees gerust de reviews op mijn website of op google.

   

  Ik heb hier een veilige ruimte voor je gecreëerd, waar je alles kwijt kan en mag en waarin ik je begeleid in de stappen die jij wilt zetten. Jij voelt vanzelf of je daar gebruik van wilt maken. En als je dat wilt, ben je van harte welkom voor een gratis (virtueel) bakkie koffie of thee om kennis te maken.

  Echte groei zit in die dieperliggende laag. Er is maar 1 manier om echt te helen en duurzaam te groeien, dat is door naar binnen te keren en het onderbewustzijn in te duiken. Ik begeleid je hier graag in.

  Mijn opleidingen en ervaring

  Familie-opstellingen

  Ik heb de opleiding gevolgd bij ICM mensontwikkeling over systemisch coachen (familie-opstellingen). Dit heb ik in 2021 afgerond.

  Breinregisseur

  Deze opleiding heb ik in 2021 afgerond. Met deze methodiek los je de stressklachten bij de kern op. De methode is echt anders dan de reeds bestaande technieken. Door middel van de dieptesessies ontdekken we de ‘stressknoppen’ die reeds geactiveerd worden en we schakelen ze uit. Op deze manier los je de problemen echt bij de kern op, waardoor gedragspatronen eenvoudig en duurzaam veranderen.

  Ervaring vanuit de zorg

  Sinds 2013 ben ik werkzaam in de zorg. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met het mensen met werken. Ik heb veel geleerd van wat wél en wat niet werkt. Zo zal je mij nooit horen vertellen dat je iets moet doen. Het is jouw weg, maar ik loop wel graag een stukje met je mee.

  Geboorte in kaart

  In 2019 ben ik de opleiding voor geboorte in kaart gaan doen en ik begrijp niet dat ik dit niet op school heb geleerd. Daarom ben ik des te dankbaarder dat ik dit nu wél in mijn praktijk heb en mensen handvatten mag aanbieden door middel van dit prachtige instrument. Het brengt je naar de blauwdruk van je leven, waardoor je jezelf nog beter begrijpt en kan begeleiden. Dit geeft handvatten om verder te groeien en zorgt voor innerlijke rust.

  Coachopleiding

  Ter verdieping heb ik de coachopleiding gevolgd. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in de diverse coachtechnieken, waaronder oplossingsgericht werken. Ik heb deze opleiding gevolgd bij BGL & Partners opleidingen. Deze opleiding is SRNO-geaccrediteerd. 

  Sociaal pedagogische hulpverlening

  Na het gymnasium ben ik SPH gaan doen aan de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding heb ik met succes afgerond.

  Persoonlijke ontwikkeling

  Voor mij staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Ik volg zelf regelmatig coachtrajecten om mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast lees ik veel boeken en ga ik veel naar lezingen en workshops. De kennis die ik hier opdoe, deel ik ook in mijn trajecten.

  Mijn eigen levensverhaal

  Ik weet uit eigen ervaring dat dit werkt. Dit programma is gebaseerd op feiten, kennis en eigen ervaring. Ik heb van mijn sh*t mijn hit gemaakt. Als ik het kan, kan jij het ook! Natuurlijk gaat het tijdens het traject over jou, maar de eerdere deelnemers vinden het allemaal een fijne toevoeging dat ik de dingen die zij vertellen ook echt kan plaatsen. Het maakt het programma extra waardevol.

  Leer mij nog iets beter kennen

   9

   Ik kom razendsnel tot de kern en heb een echte bullsh*t radar. Dat komt zowel in mijn prive leven als natuurlijk binnen mijn bedrijf enorm goed van pas.

   9

   Ik ben echt dol op zoetigheid. Geef me €20 om snoep te scheppen bij Jamin en ik doe echt een dansje. Lucky me dat mijn vriend taartjes maakt en regelmatig meeneemt.

   9

   Vroeger was ik bang voor katten en ik ben er ook allergisch voor maar ik heb er nu toch twee.

   9

   Ik kom oorspronkelijk uit Utrecht en mijn hart gaat nog altijd sneller kloppen als ik de dom zie. En mijn Utregse accent? Die komt nog wel naar boven als ik heel moe, kwaad of dronken ben.

   9

   Ik ben een generator (human design) en heb echt talloze hobby’s. Dat resulteert in een heleboel onafgemaakte schilderijen, borduurwerkjes en andere frutsels.

   9

   Ik ben super enthousiast, bruis heel vaak van de energie en duik head first in sommige dingen. Ik ben echt een mensenmens, maar niet altijd. Soms ben ik ook echt een huismus en heeft mijn inner granny rust, stilte en alleen-tijd nodig. Balance is key.

   Je bent nog slechts 1 stap verwijdert van jouw ideale leven

   Je bent niet voor niets helemaal tot hier gekomen. Je hoort het al roepen, je nieuwe leven. Je voelt dus al dat er wel meer mogelijk is en je bent slechts 1 stap verwijdert van het ontplooien hiervan.

   Je kan daarvoor natuurlijk nog verder op mijn website kijken of nog talloze opties met elkaar vergelijken, of je stuurt mij gewoon een mailtje en dan maken we een afspraak om samen kennis te maken.

   Heel laagdrempelig, je zit nergens aan vast. We gaan elkaar leren kennen, jij krijgt goudeerlijk advies of ik iets voor jou kan betekenen en daarna is de keuze helemaal aan jou.

   En mocht je het spannend vinden, denk dan aan deze quote:

   Feel the fear and do it anyway

   Mail, app of bel me

   Ik bijt echt niet 😉

   Wat anderen zeggen over mij

   Ik had jarenlang bij psychologen of andere hulpverleners gelopen, maar kwam niet verder. Ik voelde mij ongezien, waardeloos en cijferde mijzelf altijd weg. Bikkelhard was ik voor mijzelf en de lat lag onbereikbaar hoog.

   Ik vertrouwde mijn onderbuikgevoel en ging met Shyanne aan de slag. Met grote effecten. Ik leerde mijzelf meer waarderen en lief te hebben. Ik zie nu in dat zelfzorg niet egoïstisch is, maar heel belangrijk.

   Shyanne is en goede luisteraar en begrijpt je vaak volledig. Met haar intuïtie weet ze je altijd de juiste handvatten te geven om weer door te gaan, ze heeft soms aan 1 zin genoeg. 

   Sabrina

   Shyanne Nagtegaal, de zinderende kracht achter LevensGroei coaching is een jonge enthousiaste, ‘down to earth’ vrouw die, met recht met beide benen op de grond staat. Mede door haar eigen ervaringen vanuit het verleden weet Shyanne de kern gemakkelijk te doorgronden. Door actief te luisteren en concrete voorbeelden te gebruiken vanuit je verhaal en vanuit haar eigen ervaringen brengt zij weer licht en geluk in je leven.

   Shyanne is betrouwbaar, neemt de tijd voor je, is zeer toegankelijk en hecht tijdens gesprekken geen waardeoordeel aan hetgeen wat speelt of waar je mee zit. Het voelt alsof je haar al jaren kent, wat erg fijn is.

   Andre

   Ontzettend fijne, zeer persoonlijke coach die echt samen met je mee kijkt naar welk pad en welke toekomst je voor ogen hebt en bewandeld deze weg met je mee. Ze heeft zeer veel kennis en werkt ook vanuit haar intuïtie. Al bij al een echte aanrader.

   Sabrina

   Ik ben iedere dag nog steeds dankbaar dat ik ben ingestapt. Jij, het programma, het kwam allemaal op het juiste moment.

   Het moment dat ik enorm vastliep in patronen waar ik zo graag uitwilde. Ik voelde dat het niet meer verder on zoals het was. Ik was onzeker, piekerde veel en maakte mijzelf klein. Ik had het gevoel alle ballen hoog te moeten houden en nam zelden echt rust.

   Door jou en je programma heb ik zoveel geleerd. Ik ben zelfverzekerder, voel mijn grenzen aan en handel hiernaar. Ik maak keuzes die goed voor mij zijn en waar ik blij van wordt. En ik durf eindelijk voor mijzelf op te komen. Daarnaast kan ik veel beter loslaten en genieten van het leven.

   Je bent een bijzondere vrouw en hebt enorm veel passie voor je werk. Het delen van je eigen ervaringen maakt voor mij het programma compleet. Dit geeft mij ook vertrouwen dat verandering echt mogelijk is.

   Ik gun dit iedereen die ook wil groeien en wil losbreken van de dingen die niet goed voor je zijn. Het is niet altijd makkelijk, maar het is het meer dan waard. Jij hebt mij er goed doorheen geholpen en ik heb enorm veel geleerd.

   Sarojini

   Ik heb Shyanne leren kennen als een bron van positieve energie. Als je iemand zoekt die jou in je kracht kan zetten, dan ben je bij Shyanne aan het juiste adres. Ze weet waar ze over praat, maar maakt contact op een gelijkwaardige manier. Super fijn!

   Linda

   Shyanne begrijpt je. Ze neemt je mee in hoe het ook anders kan en is daarbij zeer gedreven om je verder te helpen. Veel mensen vinden het lastig om te investeren in zichzelf maar dat heb je niet meer nadat je bij haar bent geweest. Ze doet wat ze beloofd. Shyanne is een prachtige combinatie van ervaring, opleiding en een mooie persoonlijkheid

   Anne