Over mij

kindercoach-ermelo-shyanne-nagtegaal-mindfulness-emoties-vol-hoofd-overprikkeling

Mijn vader zei altijd al: ‘Ga toch iets met kinderen doen! Daar ben je goed in, daar word je blij van, daar ligt je hart.’ En hij heeft gelijk. Hij mag het helaas niet meer meemaken maar ik heb zijn advies opgevolgd. Ik ben datgene gaan doen waar ik blij van word en bovenal goed in ben, namelijk kinderen coachen!

 

 Ik ben Shyanne, geboren in Utrecht en woon sinds 2013 in Ermelo. Daar kwam ik tot rust. Daar ontdekte ik pas echt waar ik blij van werd en ik kwam steeds dichter bij wie ik ben als persoon. Ik heb een periode gehad waarin ik altijd maar door ging, slecht naar mijn emoties kon luisteren en alle grenzen overging. Hier heb ik van geleerd, gelukkig, maar ik had dit graag al als kind geleerd!

Ik blijk hoog gevoelig te zijn met een sterke wil. Een extravert hoog gevoelig iemand. Ik heb dus de balans nodig tussen gaan en rust. Tussen actie en ontspannen. Al die heftige emoties, die overrompelen mij soms. Ik heb geleerd dat ze er allemaal mogen zijn en ik heb ook geleerd hoe ik ermee om kan gaan. En ik vind dat kinderen niet hoeven te wachten tot ze in de 20 zijn om dit te leren, of dat ze eerst een burn-out moeten krijgen.

 

Ik vind dat kinderen het recht hebben om dit eerder te leren. De maatschappij is zo gericht op presteren, er zijn tegenwoordig zoveel prikkels. Er is altijd wel iets te doen en het kan altijd beter en mooier. Daar wil ik een stokje voor steken.

 Ik geloof er namelijk in dat als je kinderen leert wat emoties zijn en hoe ze ermee om kunnen gaan, dat als je ze leert wat hun grenzen zijn en hoe ze daarmee rekening kunnen houden, dat ze opgroeien tot volwassenen die de ellende van een burn-out niet hoeven mee te maken.

En ik geloof er ook in dat een kind dat niet alleen kan doen, maar zijn gezin bij nodig heeft. Thuis is waar het immers gebeurt.  

 

Na het behalen van mijn SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) ben ik gaan werken met diverse gezinnen, kinderen en problematieken. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van wat wel en niet werkt. Wat niet werkt, is dingen opleggen, vertellen wat iemand moet doen. Wat wel werkt is het samen doen.

 

Omdat ik zo erg voel dat ik echt ergens voor sta, heb ik het besluit genomen mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik heb hiervoor de verdiepingsopleiding tot kindercoach gedaan en ben mij gaan verdiepen in hoog gevoelig met een sterke wil.

 

Ik geloof in datgene wat ik aanbied en ik heb dat nog bij geen enkel ander iemand op deze manier gevonden. Daarom is LevensGroei ontstaan.

Met het doel om alle kinderen op te laten groeien tot zelfstandige volwassenen, vol zelfvertrouwen, die zichzelf goed kennen. En om ze dit te laten doen in een omgeving waarin ze worden gesteund en begrepen door hun ouders.

 

 

Omdat ik vind dat ieder kind dat verdient. Onze kinderen zijn de toekomst, dus laten we daar goed voor zorgen. Laten we ze een goede basis meegeven voor de rest van hun leven, daar help ik graag aan mee!