Over mij

Waar staat Levensgroei voor en wie ben ik nou eigenlijk?

 

Je kunt je hele leven blijven groeien

Ik geloof echt dat je jezelf een leven lang kan bijven ontwikkelen. Dat je elke keer kan groeien. Weer wat dichterbij jezelf, nog meer het leven leven zoals jij dat graag wilt en op een manier die het beste voor je is. Je bent een soort matroeskapoppetje. Elke keer pel je weer een laagje van jezelf af.

Keer op keer kom je weer dingen tegen in je leven. Uitnodigingen om met jezelf aan de slag te gaan. Persoonlijke ontwikkeling is in die zin ook nooit klaar, net als je nog steeds elke dag je tandenpoetst.

Je kunt dan ook niet in een keer al je trauma’s of patronen oplossen. Dat hoeft ook. Wat voor jou nu belangrijk is, komt nu aan bod.

Levensgroei staat voor diepgaande persoonlijke transformatie. Als persoon sta ik voor eerlijkheid, spontaniteit en een gezonde dosis humor.

Levensgroei coach Shyanne in paars en zilver bij graffitimuur

Alleen praten is niet voldoende

LevensGroei is ontstaan omdat ik zie en zelf heb ervaren dat de reguliere praattherapie vaak niet voldoende is. Ik heb waanzinnig veel inzicht op gedaan, maar ‘hoe nu verder’ was altijd een lastige. Het voelde als dat ik wonden openkrabde en vervolgens met open wonden weer naar huis ging. Tegen de tijd dat ze weer dicht waren, moest ik naar de volgende sessie. Dit proces herhaalde zich en ik stagneerde daarin.

Alleen inzicht is namelijk niet voldoende. Hoe meer ik hierin dook, hoe meer ik ontdekte dat het om een dieperliggende laag gaat. Een laag die met alleen praten helemaal niet aangeraakt wordt. En zo ontstond Levensgroei.

Ken jezelf en eer je eigen energie

Veel mensen lopen rond op de automatische piloot. Daarnaast zitten ze vast in patronen zoals pleasen, perfectionisme en vooral bezig zijn met wat de ander vindt of denkt. Dit heeft een negatieve invloed op zowel je energie als je geluksniveau.

Als het aan mij lag, stond iedereen in contact met zijn ware zelf. En nee, je ware zelf is niet diegene die overal keihard voor moet werken en zichzelf niks waard vindt 😉

Iedereen heeft een eigen energieniveau. Hoe mooi zou het zijn als je dat eert? Als je jezelf niet meer voorbijrent en uitput? En ook dat streven naar die onhaalbaar hoge lat van alleen maar positief zijn, is ontzettend vermoeiend. Daarnaast vecht je tegen het leven als je dat wilt. Het leven is namelijk niet alleen maar positief. Ik moedig je aan op je eigen en authentieke manier hiermee om te gaan.

Uit je hoofd komen is voor veel dingen een oplossing. Wat je hoofd je vertelt, is namelijk vaak helemaal niet de waarheid. Echte heling vindt juist plaats buiten je hoofd. En ja, ik weet het, dat is voor vele lastig. Het is wel waar ik mensen echt mee begeleid in de praktijk.

Ik wil dat jij je eigen leven leeft, wat dat dan ook voor jou is. Dat je je eigen behoeftes en verlangens kent en hier ook naar handelt. Dat je jezelf de belangrijkste persoon maakt in je eigen leven. En denk je nu ‘dat is egoïstisch’? Well, think twice.  Jij bent namelijk de belangrijkste persoon in je eigen leven (ja, ook als je kinderen hebt). Dat heeft niks met egoïsme te maken, maar met een gezonde dosis eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Belangrijk is vooral dat jij bereid bent verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Iedereen heeft namelijk zijn eigen verhaal en een gevulde rugtas. Als jij je ervaringen uit het verleden als excuus blijft gebruiken, kom je nooit een stap verder. Ja, je mag erkennen dat het pittig was. En ja, je mag ook het heft in eigen handen nemen om je eigen leven beter te maken, ongeacht je verleden of ervaringen. Geloof mij, ook ik heb mijn verhaal. Ik deel een stukje met je.

Mijn bewogen leven

Ik ben opgegroeid in hartje Utrecht. Ik kom uit een ingewikkeld samengesteld gezin. Zo ingewikkeld, dat het grootste gedeelte elkaar niet spreekt. Mijn vader had narcistische trekken. Hij was agressief, al heeft hij mij persoonlijk nooit geslagen. Er hing wel altijd een bepaalde mate van dreiging thuis. Het was een man met twee gezichten. Buitenshuis een feestbeest, binnenshuis een norse man die overal op lette. En dat is zacht uitgedrukt.

Mijn broer ging al jong aan de drugs. Ik was toen 8. Dat zorgde voor vele problemen thuis. Hij stal van ons en vocht met mijn moeder. De politie heeft meerdere keren aan de deur gestaan en ik heb hem vaker weggevoerd zien worden.

Op school werd ik gepest. Ik was wat dikker dan de rest en had een plat Utregs accent. Op het gymnasium viel dat erg op. En daardoor vonden sommige het nodig mij te pesten. Deze schoolperiode heeft mij overigens bloed zweet en tranen gekost. Achteraf gezien had ik beter vwo of zelfs havo kunnen doen (ik ben daarna namelijk toch hbo gaan doen), maar dat kwam niet bij mij op. Presteren zal ik, ongeacht wat het mij kostte.

Mijn moeder heeft borstkanker gehad, mijn neefje woont bij ons in huis en mijn vader is inmiddels overleden aan een hersentumor.

En ja, ook ik heb een burn-out gehad. Inclusief depressieve klachten. Ik weet hoe het is om diep te zitten. Om niet meer te willen. Om jezelf af te vragen waar je het allemaal nog voor doet en geen uitweg te zien. En dit is uiteraard nog lang niet alles.

Ik deel dit niet met je voor medelijden of om zielig gevonden te worden. Ik ben allesbehalve zielig. Ik deel dit met je, om je te laten zien dat je altijd verantwoordelijkheid kan pakken voor je eigen leven. Je hoeft jouw rugtas niet te vergelijken met die van een ander.

Je bent niet je verhaal, je hebt je verhaal. Wat je ook hebt meegemaakt en hoe je verleden er ook uit ziet, jij kan ervoor zorgen dat het heden en je toekomst anders zijn. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en je eigen geluk, niemand anders is dat.

Als ik nu nog zou zeggen dat het mij allemaal niet lukt omdat mijn vader zo’n nare man was, of dat het leven zo zwaar was omdat mijn broer ons leven zo vergald heeft, dan had ik niet gestaan waar ik nu sta.

En hoe je weg van heling eruitziet? Dat is natuurlijk heel erg persoonlijk.

Ik heb aardig wat psychologen en therapeuten versleten die mij zeker ook veel hebben gebracht, maar toen ik dieptesessies en familie-opstellingen ging doen ging het ineens veel sneller, moeitelozer en dieper. Daar waar het voorheen nog leek op pleisters plakken, werden de wonden nu geheeld. Daarom is de combinatie ook zo magisch. Je eigen gedachtes en overtuigingen kennen, tools hebben die je voor de rest van je leven met je meeneemt en je sh*t echt bij de kern opruimen.

En daarom plak ik geen pleisters. Ik stuur mensen niet de deur uit met oppervlakkige truckjes. En als ik denk dat ik je niet kan helpen omdat jij iets anders nodig hebt, zal je dat altijd van mij horen. Ik doe niet aan symptoombestrijding of aan quick fixes. Ik maak je ook niet afhankelijk van mij.

Wat wij samen doen is een proces van heling aangaan. Je leert hoe je het zelf kan, wat je nodig hebt. Je leert jezelf ten diepste kennen. Wat je triggers zijn en juist ook wat je nodig hebt. Ik ben je mentor, je cheerleader en je spiegel. Altijd liefdevol en ja, soms ook confronterend.

Oh en nee, natuurlijk is het leven niet alleen maar zwaar en dramatisch geweest. Dat is het bij niemand. Ups en downs, remember. Als je wat luchtigs wilt; onderaan deze pagina vind je wat funfacts van mij.

 

 

Je moet het zelf willen

Wat wel belangrijk is, is dat je ervoor wilt gaan. Je voelt vanzelf wanneer dat is.

Heel eerlijk? Het proces gaat niet altijd makkelijk zijn. Misschien schrikt dat je af en had ik dat beter niet kunnen zeggen, maar als je mij leert kennen ontdek je al snel dat ik goudeerlijk ben. Dus ja, het is soms pittig, maar je krijgt altijd precies wat je aankan. Ook dat bewijst zich keer op keer in de praktijk. De beruchte beerput waar men zo bang voor is, die gaat helemaal niet open.

Alles komt namelijk in laagjes. Daarom is er ook geen quick fix. Sommige patronen draag je al bij je sinds je in je moeders buik zit. Het is een illusie om te denken dat je daar met 1 maand of 1 sessie vanaf bent. Wel draagt elke sessie of elke stap zijn steentje bij. Elke keer ga je een laagje dieper. Kom je weer wat verder. Dat is precies wat ik binnen mijn praktijk met jou doe.

Met jouw inzet en mijn deskundigheid gaan we bergen verzetten.

Je bent van harte welkom

Als je op zoek bent naar een coach die je alleen maar leert om positief te denken of die volledig met je meepraat dan moet je niet bij mij zijn. Ik ga je ook niet beter maken, dat doe jij namelijk zelf.

Uiteraard begeleid ik je in dit proces, maar uiteindelijk ben jij het die de stappen zet, die de progressie maakt en de groei doormaakt. En geloof mij, ik weet dat jij dat kan. Het enige wat je hoeft te doen, is een keuze maken.

Wat ik wel doe, is een veilige ruimte voor je creëren. Waarin je alles kwijt kan en mag. Waarin ik je kan begeleiden in jouw persoonlijke proces.

Ik kon het namelijk ook en ik kom echt van ver. Ik herken mijzelf van vroeger bijna niet meer terug. De controlfreak, perfectionist en driftkikker die ik was, die ben ik niet meer. Ik ben niet meer de persoon die iedereen pleaset, ik draag niet meer iedereens verantwoordelijkheid en ik heb dagen dat ik mij volledig kan overgeven aan totale rust om heerlijk op te laden. Ook als er nog een stapel was ligt. Je kan namelijk pas echt voor de ander zorgen als jij eerst voor jezelf zorgt. En ja, dat is ook voor jou weggelegd.

Vele zijn je al voor gegaan. Wanneer kom jij?

Ik was niet direct op zoek naar een coach maar toen jij op mijn pad kwam, besefte ik dat ik dit moest doen. Ik gunde mijzelf om de beste versie van mijzelf te ontwikkelen.

Ik was snel geïrriteerd, kon enorm om mijn slof schieten om niks, oneindig blijven piekeren, durfde slecht op mijzelf te vertrouwen, kon moeilijk loslaten en was veel te veel aan het werk.

Na dit traject is dit anders. Ik durf meer te vertrouwen op mijzelf en zie rust eindelijk als noodzakelijk en niet als luxe. Ik voel nu veel eerder wat er echt met mij aan de hand is en handel daarnaar zodat het niet erger wordt. Ik stel mijn grenzen en zet mijzelf echt meer op 1.

Je bent een positieve, vriendelijke en enthousiaste coach. Vooral gevoelige perfectionisten zullen zich helemaal op hun plek voelen bij jou.

Mandy

Echte groei zit in die dieperliggende laag. Er is maar 1 manier om echt te helen en duurzaam te groeien, dat is door naar binnen te keren en het onderbewustzijn in te duiken. Ik begeleid je hier graag in. Natuurlijk op jouw eigen tempo.

Mijn opleidingen en ervaring

Familie-opstellingen

Ik heb de opleiding gevolgd bij ICM mensontwikkeling over systemisch coachen (familie-opstellingen). Dit heb ik in 2021 afgerond.

Breinregisseur

Deze opleiding heb ik in 2021 afgerond. Met deze methodiek los je de stressklachten bij de kern op. De methode is echt anders dan de reeds bestaande technieken. Door middel van de dieptesessies ontdekken we de ‘stressknoppen’ die reeds geactiveerd worden en we schakelen ze uit. Op deze manier los je de problemen echt bij de kern op, waardoor gedragspatronen eenvoudig en duurzaam veranderen.

Ervaring vanuit de zorg

Sinds 2013 ben ik werkzaam in de zorg. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met het mensen met werken. Ik heb veel geleerd van wat wél en wat niet werkt. Zo zal je mij nooit horen vertellen dat je iets moet doen. Het is jouw weg, maar ik loop wel graag een stukje met je mee.

Geboorte in kaart

In 2019 ben ik de opleiding voor geboorte in kaart gaan doen en ik begrijp niet dat ik dit niet op school heb geleerd. Daarom ben ik des te dankbaarder dat ik dit nu wél in mijn praktijk heb en mensen handvatten mag aanbieden door middel van dit prachtige instrument. Het brengt je naar de blauwdruk van je leven, waardoor je jezelf nog beter begrijpt en kan begeleiden. Dit geeft handvatten om verder te groeien en zorgt voor innerlijke rust.

Coachopleiding

Ter verdieping heb ik de coachopleiding gevolgd. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in de diverse coachtechnieken, waaronder oplossingsgericht werken. Ik heb deze opleiding gevolgd bij BGL & Partners opleidingen. Deze opleiding is SRNO-geaccrediteerd. 

Sociaal pedagogische hulpverlening

Na het gymnasium ben ik SPH gaan doen aan de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding heb ik met succes afgerond.

Persoonlijke ontwikkeling

Voor mij staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Ik volg zelf regelmatig coachtrajecten om mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast lees ik veel boeken en ga ik veel naar lezingen en workshops. De kennis die ik hier opdoe, deel ik ook in mijn trajecten.

Mijn eigen levensverhaal

Ik weet uit eigen ervaring dat dit werkt. Dit programma is gebaseerd op feiten, kennis en eigen ervaring. Ik heb van mijn sh*t mijn hit gemaakt. Als ik het kan, kan jij het ook! Natuurlijk gaat het tijdens het traject over jou, maar de eerdere deelnemers vinden het allemaal een fijne toevoeging dat ik de dingen die zij vertellen ook echt kan plaatsen. Het maakt het programma extra waardevol.

Leer mij nog iets beter kennen

    9

    Ik kom razendsnel tot de kern en heb een echte bullsh*t radar. Dat komt zowel in mijn prive leven als natuurlijk binnen mijn bedrijf enorm goed van pas.

    9

    Ik ben echt dol op zoetigheid. Geef me €20 om snoep te scheppen bij Jamin en ik doe echt een dansje. Lucky me dat mijn vriend taartjes maakt en regelmatig meeneemt.

    9

    Ik deed op mijn vijfde al mee aan de playbackshow. Heerlijk vond ik dat. Dansjes oefenen en optreden. Ik vind het nog steeds erg leuk om voor groepen te staan.

    9

    Vroeger was ik bang voor katten en ik ben er ook allergisch voor maar ik heb er nu toch twee.

    9

    Ik kom oorspronkelijk uit Utrecht en mijn hart gaat nog altijd sneller kloppen als ik de Dom zie. En mijn Utregse accent? Die komt nog wel naar boven als ik heel moe, kwaad of dronken ben.

    9

    Ik ben een generator (human design) en heb echt talloze hobby’s. Dat resulteert in een heleboel onafgemaakte schilderijen, borduurwerkjes en andere frutsels.

    9

    Ik ben super enthousiast, bruis heel vaak van de energie en duik head first in sommige dingen. Ik ben echt een mensenmens, maar niet altijd. Soms ben ik ook echt een huismus en heeft mijn inner granny rust, stilte en alleen-tijd nodig. Balance is key.

    Je bent nog slechts 1 stap verwijderd van jouw ideale leven

    Chappeu dat je tot hier bent gekomen. Ik ben lang van stof, ik weet het 😉

    Het is niet voor niks dat je helemaal tot hier bent. Misschien herken je je wel in mijn verhaal. Of spreekt de werkwijze je heel erg aan. Wat het ook is, je bent slechts 1 stap verwijderd van je eigen groei.

    Je kan daarvoor natuurlijk nog verder op mijn website kijken of nog talloze opties met elkaar vergelijken, of je stuurt mij gewoon een mailtje en dan maken we een afspraak om samen kennis te maken.

    Heel laagdrempelig, je zit nergens aan vast. We gaan elkaar leren kennen, jij krijgt goudeerlijk advies of ik iets voor jou kan betekenen en daarna is de keuze helemaal aan jou.

    En mocht je het spannend vinden, denk dan aan deze quote:

    Feel the fear and do it anyway

    Mail, app of bel me

    Ik bijt echt niet 😉

    Gegevens

    KVK: 71316027

    Kastanjelaan 4
    3881 EL Putten

    Contact

    info@levensgroei.nl
    06-36138188