Over mijzelf

Shyanne Nagtegaal, confidence coach

De levenslustige brok energie achter LevensGroei.

Ik ben open, spontaan, eerlijk en mijn energie werkt aanstekelijk. Je voelt je bij mij snel op je gemak en ik kom snel bij je tot de kern.

Over mij

Is mijn leven altijd alleen maar over rozen gegaan? Nee, zeker niet.

Ik was vroeger een echte stresskip. Ik stond altijd aan, cijferde mezelf altijd weg en voelen deed ik liever niet. Ik leefde vooral op de automatische piloot, totdat ik keihard in een burn-out terecht kwam.

Ik zei natuurlijk dat dat mij nooit ging overkomen, maar helaas, niks is minder waar. Als je niet aan de slag gaat met je stressklachten, slaat een burn-out jou niet over. En dat is precies wat mij uniek maakt; ik begrijp jou als ervaringsdeskundige en help je verder als professional.

We hebben allemaal ons eigen verhaal, ons eigen verleden met leuke en minder leuke dingen. Maar wat er ook gebeurd is in je leven, dat hoeft je heden niet te beïnvloeden. Jij bent niet dat verhaal, jij hebt je verhaal. In het hier en nu heb jij de keuze om andere beslissingen te nemen. Om persoonlijk leiderschap te pakken over je eigen leven. En dat hoef je echt niet allemaal zelf te doen, want precies dat is waar ik je bij kan helpen.

Mijn burn-out is een van mijn pijnlijkste maar ook meest waardevolste lessen geweest. Want daardoor ben ik echt met mijzelf aan de slag gegaan. Ik ben er sterker door geworden en, cliché maar waar, een betere versie van mijzelf. Ik voel mij nu oprecht rustig van binnenuit, ik geef mijn grenzen aan, pieker nauwelijks meer en geniet van alle kansen die deze maatschappij te bieden heeft, zonder mezelf voorbij te lopen.

Had ik dit eerder willen leren zonder in een burn-out terecht te komen? Jazeker. Dat is precies waarom ik LevensGroei ben begonnen. Jij kan profiteren van de levenslessen uit mijn burn-out, zonder de pijn en de ellende.

Zet je eerste stappen naar je eigen mooiste leven

De maatschappij lijkt enorm veel van je te vragen maar de allerbelangrijkste vraag is: wat wil jij? En natuurlijk: hoe ga je daar dan stappen in zetten?

Deze video en dit werkboek helpen je daarbij. Zet zelf direct de eerste stappen en download het nu.

En nee, je ontvangt niet allemaal nutteloze mailtjes als je je inschrijft. Daar hou ik zelf ook niet van, dus doe ik bij jou ook niet.

 

Hoe kun je mij omschrijven?

Ik ben open, spontaan en toegankelijk. Ik kijk niet snel op als je mij iets vertelt. Doordat ik ben geboren in de stad (Utrecht) en door mijn eigen levensverhaal, ben ik wel iets gewend. Je voelt je bij mij snel op je gemak en je mag echt helemaal jezelf zijn. 

Daarnaast hou ik van humor. Zelfontwikkeling hoeft niet alleen maar zwaar en heftig te zijn, het mag ook iets leuks zijn. Ik ben direct, maar altijd op een liefdevolle manier. Ik houd je een spiegel voor zodat je kan groeien.

Ik ben sterk sensitief (beter bekend als hooggevoelig) en ben dol op creativiteit. Dat laatste is voor mij echt een manier om te ontspannen. Dat ik sterk sensitief ben, ontdekte ik pas later. De kwartjes vielen bij mij pas echt op zijn plek toen ik ontdekte over extraverte hooggevoeligheid. Ik zie dit overigens niet als ‘labeltje’ of ‘hokje’. Ik zie dit als een manier om mijzelf beter te begrijpen en zo ook te kunnen geven wat ik nodig heb. Zo vind ik het bijvoorbeeld echt heerlijk om onder de mensen te zijn en heb ik dit ook echt nodig, maar heb ik het net zo hard nodig om in mijn eigen bubbel te zitten met even niks en niemand.

Ik krijg de kriebels van leugens en onoprechtheid. Ik ben allergisch voor katten maar desondanks heb ik er toch twee. En ik ben echt enorm dol op zoetigheid; snoep, chocola, zoet broodbeleg. Eigenlijk ben ik überhaupt dol op eten, maar of je me er ’s nachts voor mag wakker maken? Dat dan weer niet. Want laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou wel?

Mijn opleidingen en ervaring

Familie-opstellingen

Ik heb een training gevolgd bij ICM mensontwikkeling over systemisch coachen (familie-opstellingen). Dit heb ik in 2021 afgerond.

Breinregisseur

Deze opleiding heb ik in 2021 afgerond. Met deze methodiek los je de stressklachten bij de kern op. De methode is echt anders dan de reeds bestaande technieken. Door middel van de dieptesessies ontdekken we de ‘stressknoppen’ die reeds geactiveerd worden en we schakelen ze uit. Op deze manier los je de problemen echt bij de kern op, waardoor gedragspatronen eenvoudig en duurzaam veranderen.

Ervaring vanuit de zorg

Sinds 2013 ben ik werkzaam in de zorg. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met het mensen met werken. Ik heb veel geleerd van wat wél en wat niet werkt. Zo zal je mij nooit horen vertellen dat je iets moet doen. Het is jouw weg, maar ik loop wel graag een stukje met je mee.

Geboorte in kaart

In 2019 ben ik de opleiding voor geboorte in kaart gaan doen en ik begrijp niet dat ik dit niet op school heb geleerd. Daarom ben ik des te dankbaarder dat ik dit nu wél in mijn praktijk heb en mensen handvatten mag aanbieden door middel van dit prachtige instrument. Het brengt je naar de blauwdruk van je leven, waardoor je jezelf nog beter begrijpt en kan begeleiden. Dit geeft handvatten om verder te groeien en zorgt voor innerlijke rust.

Coachopleiding

Ter verdieping heb ik de coachopleiding gevolgd. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in de diverse coachtechnieken, waaronder oplossingsgericht werken. Ik heb deze opleiding gevolgd bij BGL & Partners opleidingen. Deze opleiding is SRNO-geaccrediteerd. 

Sociaal pedagogische hulpverlening

Na het gymnasium ben ik SPH gaan doen aan de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding heb ik met succes afgerond.

Persoonlijke ontwikkeling

Voor mij staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Ik volg zelf regelmatig coachtrajecten om mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast lees ik veel boeken en ga ik veel naar lezingen en workshops. De kennis die ik hier opdoe, deel ik ook in mijn trajecten.

Mijn eigen levensverhaal

Ik weet uit eigen ervaring dat dit werkt. Dit programma is gebaseerd op feiten, kennis en eigen ervaring. Ik heb van mijn sh*t mijn hit gemaakt. Als ik het kan, kan jij het ook! Natuurlijk gaat het tijdens het traject over jou, maar de eerdere deelnemers vinden het allemaal een fijne toevoeging dat ik de dingen die zij vertellen ook echt kan plaatsen. Het maakt het programma extra waardevol.