Stoppen met pleasen?

Gratis voor jou is hier de anti-please gids vol met tips tegen pleasegedrag. Vergroot je zelfvertrouwen en krijg innerlijke rust door te stoppen met pleasen.

 

 

De anti-please gids

Wat kan jij verwachten?

9

Een écht waardevolle gids. De gids bevat informatie, tips en opdrachten om te stoppen met pleasen. Want weten is leuk, maar toepassen nog veel belangrijker. Zonder actie, geen resultaat (ook al beweren sommige manifestatie coaches anders).

9

Een checklist. Hoe veel boxjes kan jij aankruisen?

9

Waarom pleasen we? Hint: het gaat verder terug dan jij nu waarschijnlijk verwacht.

9

De nadelen van pleasen.

9

De voordelen van stoppen met pleasen. Hint: meer ruimte voor jezelf en daardoor meer ontspanning en een gelukkiger leven. Wie wil dat nou niet?!

9

7 tips om te stoppen met pleasen waar jij zelf mee aan de slag kan. Ieder vanuit een eigen invalshoek.

9

Veelgestelde vragen over pleasen. Voorbeelden: ben je dan niet egoïstisch? En wat als het niet in één keer lukt?

Ben je ook een pleaser?

Je bent er altijd voor iedereen. Je helpt iedereen om je heen, biedt een luisterend oor en zelfs als je moe bent, sleep jij jezelf naar die vriendin toe die je nodig heeft. Vergeet ook niet je werk. Extra werken? Ja hoor, jij doet het wel. Nog even dit oppakken? Ja, leg maar op die stapel. Herkenbaar?

Kenmerken van een pleaser

Je vindt het moeilijk om nee te zeggen, ook als je eigenlijk echt geen tijd of zin hebt. Als je nee zegt, voel je je schuldig. Maar als je ja zegt, baal je hier eigenlijk ook van. Keuzes maken vind je sowieso vreselijk want straks maak je de verkeerde keuze. Keuzestress! En alle keuzes wil je het liefst ook enorm verantwoorden naar iedereen. Je plaatst de behoeften van anderen altijd boven die van jezelf. Je zegt sorry voor zaken die eigenlijk niet eens jouw schuld zijn. En ondertussen ga je er zelf aan onderdoor. Want hallo, waar ben jij in dit verhaal?


Voor jezelf kiezen

Misschien merk je ook wel dat je soms een beetje chagrijnig of geïrriteerd wordt. Meer dan normaal ook: jij doet zoveel voor anderen, maar krijgt het nooit eens terug. En je bent zo moe, maar je gaat maar door. Pleasen dus, er altijd voor de ander zijn, ten koste van jezelf. Het is tijd om voor jezelf te kiezen en voor altijd te stoppen met pleasen. 

I’ve got you!

Levensgroei coach Shyanne in zwarte jurk bij fontein

Je kunt niet iedereen tevreden houden. Je bent geen reep chocola. En zelfs al was je chocola, dan heb je nog mensen die lactose intolerant zijn of geen chocola lusten (al kan ik mij daar dan weinig bij voorstellen 🤣).

Stop dus met pleasen en leef je beste leven. De mensen die in je leven horen, zullen in je leven blijven. Dit zijn de mensen die jou waarderen om jou en niet om wat je allemaal voor ze doet.

Gegevens

KVK: 71316027

Kastanjelaan 4
3881 EL Putten

Contact

info@levensgroei.nl
06-36138188