Geboorte in kaart

Gedrag is altijd logisch!

Je gehele zwangerschap en de geboorte leggen al gedragspatronen voor je kind.

 

Een boom heeft wortels nodig om te groeien. Vanuit de wortels groeit de stam, groeien de takken en vanuit daar de bladeren. Zonder wortels bestond de boom niet eens.

 

Een rare vergelijking? Helemaal niet! Deze metafoor laat namelijk zien hoe belangrijk de prenatale fase is van je kind. Deze prenatale fase zijn de wortels, het moment dat de stam net boven de grond uitkomt is de geboorte. Deze fase is niet alleen belangrijk, het is ook heel inzicht gevend. Het kan namelijk al heel veel vertellen over de gedragingen van je kind in het hier en nu.

 

Laat ik vast vooropstellen: dit is niks zweverigs! Het is geen spiritueel geneuzel of vaag gedoe. Het is wetenschappelijk bewezen. En deze wetenschap kan echt heel veel veranderen in de manier waarop jij naar je kind kijkt.

 

Zie het als volgt: een boom heeft bladeren. Deze bladeren zijn niet aan komen waaien en dan vast blijven zitten. Ze komen uit takken, die komen uit de stam en de stam vanuit de wortels. Zie de blaadjes als gedrag van je kind. Dat komt dus niet zomaar aanwaaien, dat komt ergens vandaan. Vanuit de takken, de stam en dus de wortels.

 

Laat ik één ding alvast duidelijk maken: er is geen goed of fout! Ik doe dit niet om je de les te lezen. Ik ga je niet vertellen dat je het anders had moeten doen. Dat is niet waarom ik dite doe. Ik doe dit om je inzichten te geven in het gedrag van je kind. Als voorbeeld: een kind wat geboren is met een vacuümpomp, kan soms moeite hebben met dingen zelf afmaken en kan heftig reageren als je hem hulp aanbiedt. Het is nooit een 'als ... dan ...' verhaal. Het hele verhaal doet er toe en niet slechts 1 aspect. Misschien klinkt het vaag of ingewikkeld. Dat snap ik. In het filmpje hierboven vertel ik er wat meer over, maar je mag mij er ook altijd over bellen!

 

Wat kan je dan met deze inzichten? Deze inzichten geven je rust. Je gaat je kind namelijk anders bekijken. Je begrijpt opeens waar bepaald gedrag vandaan komt en waarom hij nu nog niet anders kan handelen of reageren. Er ontstaat begrip en vanuit daar rust. En rust, dat wil je toch?!

 

In mijn praktijk ga ik hier veel dieper op in. Aan de hand van een prachtige kaarten set en concrete vragen brengen we stap voor stap het geboorteverhaal in kaart. Ik neem uitgebreid de tijd voor je. Alles wordt langzaamaan steeds duidelijker en er vallen dingen op zijn plek. Je zult verbaasd staan over hoe kloppend het is. Omdat ik begrijp dat het nogal veel is wat er op je afkomt, maak ik er ook een mooi verslag van. Zo kan je het rustig nalezen en ook door anderen laten lezen als je dat fijn vindt.

 

De geboorte is vaak een kwetsbaar onderwerp. Geen onderwerp wat je zomaar met iedereen bespreekt. Dat snap ik. Daarom nodig ik je ook uit om langs te komen voor een kennismaking. In dit gesprek vertel ik je er wat meer over en kan je ook voelen of het klikt. Dat is bij coaching altijd belangrijk, maar bij zo'n kwetsbaar onderwerp helemaal. Bel mij gerust of stuur een bericht om hier meer over te weten te komen.

 

Gedrag is altijd logisch. Het komt altijd ergens vandaan. Als je mooie, gezonde appels wilt, begin je ook bij de voedingsbodem. Als er iets mis is met de appels, kijk je ook hoe het met de bodem gesteld is. Bij jouw kind is dat niet anders.

 

Wil je het ervaren? Zelf beleven? Wil jij met verbazing hier aan tafel zitten en vol inzichten naar huis? Neem dan contact op!

 

Gun jezelf dit. Echt, het is het meer dan waard!